Newsbit

Litecoin koers, LTC koers

Litecoin prijsanalyse: LTC halving test nabij: Prijs $140

Litecoin koers, LTC koers

Litecoin is veruit de best presterende cryptomunt van de afgelopen week. De op 3 na grootste cryptocurrency is in 1 week tijd al meer dan 34% gestegen. Waarom? Lees verder.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Litecoin koers $140 dollar

De Litecoin koers is de afgelopen dagen flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 LTC token rond de $139 dollar. Slechts 1 week geleden lag de prijs nog rond de $104 dollar. Dat betekent dat de Litecoin koers in 1 week gestegen is met 34 procent.

Door deze prijsstijging ligt de totale marktkapitalisatie rond de $8.6 miljard dollar. Het 24 uurs handelsvolume is ook flink toegenomen en ligt vandaag rond de $5.8 miljard dollar.

 
Litecoin-prijs-stijgt

Waarom Stijgt de Litecoin Prijs?

De LTC groei wordt aangedreven door de aankomende Litecoin halving. Tijdens deze halving wordt de beloning die Litecoin miners ontvangen gehalveerd, wat betekent dat de munt zeldzamer wordt. De LTC halving zal naar verluidt rond 7 augustus plaatsvinden. Ondanks de halvering zal het minen van LTC nog steeds winstgevend zijn zegt Charlie Lee.

“Na de halving is het minen van LTC nog steeds winstgevend met elektriciteit onder de 10 ¢. Velen betalen slechts 5 ¢ en daarom zal men Litecoin blijven minen” zegt Lee.


Tot waar kan de Litecoin koers stijgen?

Of de Litecoin koers nog verder gaat stijgen of juist terug gaat zakken is lastig te voorspellen. De enorme LTC rally heeft ervoor gezorgd dat de munt overbought is. Dit betekent dat het verstandig is voor Litecoin investeerders om winst te pakken rond dit niveau.

Echter, het voordeel van de LTC halving heeft veel positiviteit gebracht, waardoor Litecoin 1 van de enige munten is die winst pakt de afgelopen week. Dit trekt extra investeerders aan wat de koers doet oplopen. Als de LTC prijs stijgt tot boven de $140 dollar kan de munt zomaar verder stijgen tot de $160 dollar grens. Of dit gaat gebeuren is nog maar de vraag.

Wij raden daarom aan om in ieder geval een strakke stoploss aan te houden of met een deel van je Litecoins winst te nemen rond dit prijsniveau.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top