Litecoin,

Litecoin ‘halving’ proces gaat binnenkort van start

Litecoins (LTC) code is ingesteld om binnenkort de beloning voor de miners van ‘s werelds 3 na grootste blockchain te verlagen.


Wat gaat er gebeuren?

In ongeveer 4 dagen zal Litecoin een ingeplande ‘halving’ ondergaan – een proces gericht op het behouden van de cryptomunt zijn koopkracht. Momenteel is de miners beloning ingesteld op 25 LTC ( $2.500) per block en dit zal dalen naa 12.5 ($1.250) per block.

Door deze verandering zal het protocol een significant aantal minder Litecoins toevoegen aan de markt na 5 Augustus.

Een ‘Halving’ lijkt eigenlijk erg op de strategie die banken toe passen door het beïnvloeden van de rente, wanneer erg een hoge inflatie wordt verwacht. Door de halving wordt nu verwacht dat investeerders in Litecoin verleidt worden om meer Litecoin te kopen.

Echter, ondanks dat de cryptocurrency misschien een beetje zal stijgen de komende dagen, lijken grote stijgingen onwaarschijnlijk omdat investeerders al op de ‘halving’ geanticipeerd hebben.

Historisch gezien wordt ook geen sterke stijging verwacht, tenzij de Bitcoin een greep doet naar de all-time-high van $20.000. 25 Augustus 2015 is er ook een ‘halving’ geweest, waarna ook geen sterke stijging plaats vond.


Daling van miner participatie

De miner winst zal waarschijnlijk met 50% dalen, samen met de block beloningen. Hierdoor zullen sommigen miners misschien op een andere blockchain over gaan, waardoor de hashrate zal dalen.

De computerkracht daarentegen kan misschien stijgen in de komende maanden, omdat de daling in de inflatie van de huidige 8.4% naar 4% per jaar waarschijnlijk de Litecoin prijs ondersteund. Dit zal compenseren voor de winstdaling voor het minen.

Naast deze gegeves te hebben beschreven is het het waard om te melden dat de hashrate met 15% gedaald was rond de vorige ‘halving’ voor de rebound in de opvolgende 2 weken, volgens een onderzoek die gedaan is door Binance.


Litecoin recap

Litecoin werd op 1 Januari voor $30 getrade en eindigde het eerste kwartaal op $61, wat een stijging van ruim 100% inhoudt.

Belangrijker, in de eerste 3 maanden van dit jaar steeg de cryptocurrency, terwijl de Bitcoin stabiel bleef. Litecoin ging over in een bull-markt een lange tijd voordat Bitcoin over ging van een bear naar bull-markt. Prijzen van de Litecoin stegen door naar all-time highs van $140 in Juni voordat die terugviel naa $80 eerder deze maand.

Litecoins niet-prijs gerelateerde indicatoren zijn ook sterk gestegen sinds mid-December, met verschillende records afgelopen maanden. Bijvoorbeeld de hashrate en rekenkracht gewijd aan mining steeg naar 523.18 TH/s op 14 Juli, gestegen met 258% van het punt van 146.2 TH/s in December 2018.