Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin prijs stijgt naar $9300 – wat kunnen we verwachten?

De Bitcoin laat deze ochtend eindelijk weer een teken van leven zien. De BTC prijs begon te stijgen rond 07:15 ‘s ochtends. Kan de prijsstijging vandaag doorgezet worden, of zakt Bitcoin weer terug naar haar oude handelsbereik?


BTC bereikt een hoogtepunt van $9.380

Na steeds minder volatiliteit te hebben getoond zien we de Bitcoin koers eindelijk weer een beetje bewegen vandaag. De BTC prijs schoot rond 07:15 ‘s ochtends omhoog van $9.100 naar een hoogtepunt van $9.380. Na het bereiken van dit hoogtepunt is de koers iets teruggevallen. Op het moment van schrijven ligt de prijs rond de $9.310 wat nog steeds betekent dat de BTC koers vandaag met 1,5% is gestegen.

Bitcoin koers stijgt (15 min grafiek) – Bron: Tradingview

Een teken van hoop voor Bitcoin

De vraag is nu of deze korte piek in volatiliteit de markt aan heeft gezwengeld om de langdurige consolidatiefase te doorbreken. Als we de onderstaande dagelijkse grafiek bekijken dan is de prijsstijging van deze ochtend eigenlijk slechts een speldenprik te noemen. Bitcon zit nog steeds vast in een steeds krapper wordend bereik en we kunnen concluderen dat de consolidatiefase vooralsnog blijft bestaan.

Bitcoin in consolidatiefase (1d grafiek) – Bron: Tradingview

Toch is de kleine opleving van vandaag een goed teken. Steeds meer bekende analisten vertellen dat de consolidatiefase spoedig ten einde zullen komen en een koersstijging tot boven de $9.400 is cruciaal voor BTC om een uitbraak naar boven mogelijk te maken.

 

Bitcoin nieuws

9e grootste bank ter wereld koopt Bitcoin via BlackRock ETF
Nederlandse crypto analist: Koersdalingen Bitcoin zijn bijna voorbij
Amerikaans miljardenbedrijf gaat iedere maand Bitcoin kopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?