Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Komen de ‘saaie’ Bitcoin dagen spoedig ten einde?

Bitcoin beweegt ongebruikelijk stabiel rond de $9.100. De cryptomunt verhandelde de afgelopen weken rond dit niveau en worstelt om een beslissende move te maken.

Het bereik wordt steeds krapper en ligt nu tussen de $9.000 en $9.300. Elke poging om boven of onder deze grenzen te breken, wordt direct teniet gedaan. Echter, verschillende analisten verwachten dat Bitcoin op korte termijn een enorme move zal maken. Dit komt omdat het ‘True Range Percentage’ van Bitcoin de laagste niveaus in zijn hele geschiedenis bereikt.


Een zeer krap bereik

Op het moment van schrijven ligt de prijs van een Bitcoin rond de $9.125. Dit is ongeveer het niveau waarop de munt de afgelopen dagen/ weken wordt verhandeld.

Kopers en verkopers hebben allebei geprobeerd het krappe handelsbereik dat tussen $9.000 en $9.300 is gevormd, te doorbreken. Echter, elke beweging boven of onder deze grenzen werd direct teniet gedaan.

Dit heeft ertoe geleid dat de grootste cryptomunt één van de strakste “True Ranges” in zijn geschiedenis kent.

Mohit Sorout, een van de oprichters van Bitazu Capital, sprak over deze gebeurtenis in een recente tweet, verwijzend naar een grafiek die het ongekende karakter van de huidige consolidatiefase van Bitcoin laat zien.

“Deze maand blijkt er een te zijn met de laagste True Range in de gehele prijsgeschiedenis van BTC gedurende tien jaar”, legde hij uit.


Bitcoin gaat spoedig een enorme doorbraak meemaken

De consolidatiefase waarin Bitcoin nu verkeert kun je vergelijken met een veer die je opdraait. Hoe langer je de veer opdraait, hoe groter de volgende beweging zal zijn.

Een analist merkt dan ook op dat hij verwacht dat het huidige handelsbereik van Bitcoin spoedig doorbroken zal worden. Dit zal gebeuren terwijl BTC een enorme doorbraak mee maakt.

“BTC: Het historische gebrek aan volatiliteit zet door. Geniet van de onvermijdelijke rit naar volatiliteit’, zei hij terwijl hij naar de onderstaande grafiek wees.

Het is dan ook belangrijk om goed in te gaten te houden waar BTC heen gaat bewegen. Een doorbraak van de weerstandsniveaus zullen een belangrijke indicator zijn waar de prijs de komende maanden heen zal bewegen.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten