Bitcoin Prijs Stijgt richting $7000 na uitspraken Fed

Bitcoin en ook goud vertonen vandaag duidelijke tekenen van kracht nu de Federal Reserve van Amerika de ware omvang van haar geldinjectie heeft onthuld. De BTC koers stijgt vandaag tot boven de $6.700 en ook goud ziet haar koers flink stijgen. We zitten op de rand van hyper inflatie en dat doet ‘safe haven assets’ flink stijgen.


Fed: “We hebben oneindig veel geld”

Goud verhandeld op het moment van schrijven rond de $1.607 per ounce. Het edelmetaal ziet haar prijs vandaag stijgen met zo’n 2.8%. Bitcoin ziet haar koers vandaag zelfs met 14,67% stijgen.

Het herstel dat goud vandaag meemaakt lijkt precies op dat wat we mee maakten in de financiële crisis van 2008. Toen, net als nu, heeft de Fed de belemmeringen voor liquiditeit van de dollar weggenomen, waardoor het edelmetaal omhoogschoot.

Verschillende bronnen melden dat de Fed zal beginnen met een gigantische terugkoop actie die elke dag 125 miljard dollar waar zal zijn. Dit staat gelijk aan 2,5 biljoen dollar per maand.

Het plan moet de Amerikaanse economie versterken maar er ligt een enorm gevaar op de loer. Het overspoelen van de markt met ‘nieuwe’ dollars is het grootste gelddruk experiment in de Amerikaanse geschiedenis. Er kan een enorme inflatie ontstaan.

In een interview met CBS op zondag vertelde Neel Kashkari, president van de Federal Reserve Bank of Minneapolis:

Er is oneindig veel contant geld in de Federal Reserve. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er genoeg geld in het banksysteem zit. “


Bitcoin prijs stijgt door komende inflatie

Het enorme stimuleringspakket heeft Bitcoin en goud investeerders aangemoedigd. Deze investeerders beweren dat fiat geld snel ontrafelt wordt als betrouwbaar financieel instrument. Hyper inflatie komt eraan en dan kun je maar beter in ‘safe have assets’ zitten.

Analist PlanB beschreef de nieuwe maatregelen in een tweet als volgt: “De Fed lijkt steeds meer op Zimbabwe.” (een land dat hyper inflatie kent).

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken