amerika
Bitcoin

Breaking: Bitcoin Prijs stijgt na aankondiging Fed

De Bitcoin koers is abrupt omhoog geschoten tot boven de $6.300 toen de wereldmarkten reageerden op de nieuwe stimuleringsplannen van de Amerikaanse Federal Reserve.


BTC stijgt door stimuleringsplan Federal Reserve

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $6.335. Dat betekent dat BTC vandaag een winst van meer dan 5 procent boekt. Deze prijsstijging brengt Bitcoin terug in de positie waarin het verhandelde vlak voor de neergang die zondag plaatsvond.

Ondanks de enorme problemen die spelen bij retailers en andere bedrijven, lijken de recente plannen van de Federal Reserve, om onbeperkte liquiditeit te verschaffen aan kwetsbare markten, goed uit te pakken. Een onderdeel is een regeling van 300 miljard dollar ter ondersteuning van de kredietstroom in de economie. Wall Street gaat waarschijnlijk openen met zo’n 2% winst.


Een grote kans voor Bitcoin

Hoewel de meningen verdeeld blijven over hoe Bitcoin zou blijven reageren op de nieuwe financiële crisis, lijken steeds meer analisten voorzichtig optimistisch te worden.

Zo schreef Newsbit vandaag nog een artikel waarin analist Mike Novogratz wordt geciteerd. Novogratz wees erop dat de Bitcoin gemaakt is om een crisis tegen te gaan. “De komende maanden zullen volatiel zijn, maar het moet en het zal het jaar van Bitcoin worden,” zei hij.

Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao, merkte op dat de munt zich langzaam loskoppelt van de misère in de traditionele markten. De CEO vertelt dat de pandemie opgevat moet worden als een kans die laat zien hoe kwetsbaar de traditionele wereldeconomie is.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?