Newsbit

Bitcoin prijs

Novogratz: “Dit moet en zal het jaar van Bitcoin zijn”

Bitcoin prijs

Bijna de hele wereld zit vast in een lockdown te midden van het coronavirus. Sommigen voorspellen dan ook dat de zware klappen die de wereldeconomie krijgt zullen zorgen voor een financiële crash die vele malen groter zal zijn dan die van 2008. De vraag is wat Bitcoin gaat doen in deze enorme onrust.


Dit moet en zal het jaar van Bitcoin zijn

Bitcoin is verbonden met de grote recessie van 2008, de munt is ontwikkeld om een dergelijke crisis tegen te gaan. Mede hierdoor ziet Mike Novogratz, oprichter van Galaxy Digital, dit jaar als een make-or-break voor de cryptomunt.

In een tweet geplaatst op 22 maart, slechts enkele uren nadat het Amerikaanse Congres er niet in slaagde een overeenkomst te bereiken over een voorgesteld economisch ondersteuningspakket ter waarde van $2 biljoen, schreef Novogratz:

“BTC zal de komende maanden volatiel blijven, maar het belangrijkste is waarom de munt is gemaakt. Dit moet en zal het jaar van BTC zijn. “


De enorme aandelen crash

Eerder deze maand kregen aandelen markten de hardste klappen sinds 1987. Ook de Bitcoin koers crashte en zag haar koers met meer dan 60% dalen tot een dieptepunt van $3.600.

Nu de pandemie alweer zijn vijfde week in gaat blijft de oliesector verliezen. Dit door een verminderde vraag naar de grondstof. Ook Aziatische aandelen daalden weer als gevolg van de impasse in het Congres, waarbij de futures op Wall Street crashten.

Tien dagen geleden lieten investeerders zelfs veilige grondstoffen zoals goud in de steek. Op dat moment beweerde Novogratz dat Bitcoin ook zeer kwetsbaar is voor de impact van hectische liquidaties:

“Bitcoin was altijd al een vertrouwensspel. Alle crypto is dat. En het lijkt erop dat het wereldwijde vertrouwen in zo ongeveer alles is verdampt.”


De crisis biedt kansen voor Bitcoin

Ondanks de bovenstaande uitspraak wijst zijn laatste tweet op potentiële kansen voor de cryptomunt te midden van de economische crisis. Bitcoin is namelijk ontworpen als ruilmiddel die geen last heeft van inflatie. Het is een perfect alternatief voor het haperende wereldwijde monetaire systeem.

Niet alleen Novogratz denkt dat de crisis een kans biedt voor Bitcoin. Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao, merkte op dat de munt zich langzaam loskoppelt van de misère in de traditionele markten. De CEO vertelt dat de pandemie opgevat moet worden als een kans die laat zien hoe kwetsbaar de traditionele wereldeconomie is.

Eerder schreef ook de onderzoekseenheid van BitMEX al dat de wereldeconomie wankelt. Door alle noodmaatregelen krijgen we hoogstwaarschijnlijk te maken met een enorme inflatie. Mensen zullen dan vluchten naar Bitcoin en goud.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top