Prijsanalyse

Bitcoin prijs stijgt richting $8000, is $8,2k de volgende stop?

Gisteren zagen we de Bitcoin prijs een stijgende lijn inzetten. De BTC koers zette haar rally voort en kwam vandaag tot een hoogtepunt van $7.970 dollar vandaag. De vraag lijkt nu te zijn of BTC de $8.000 grens kan doorbreken en door kan stomen richting de $8.200 dollar.

 

Bitcoin prijs nadert belangrijke weerstand

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $7919 dollar. Dat is ongeveer 4,4% hoger dan 24 uur geleden. BTC nadert de 200-daagse voortschrijdend gemiddelde (MA). Daarnaast ligt dit punt ook nog eens zeer dichtbij de belangrijkste dalende trendlijn, die zich vormde toen de Bitcoin koers op 26 juni rond de $13.800 dollar lag.

Analisten zullen deze zone nauwlettend in de gaten houden, aangezien de prijs meerdere keren afgewezen is door deze trendlijn.

 

Analist Philip Swift vertelt dat het belangrijk is dat de Bitcoin koers de cruciale 2 jaarlijkse voortschrijdende gemiddelde doorbreekt. Hij zegt hierover het volgende:

“Nog een groot deel van de dag te gaan voor BTC maar bij de 10e (!) Poging denk ik dat we eindelijk het einde boven de 2yr MA halen.

“Pump it! “


Wat kunnen we verwachten?

Traders zullen vandaag gespannen kijken of Bitcoin de $8.000 dollar grens weet te doorbreken. Zo niet, dan kunnen we een gezonde pullback richting de $7.750 dollar verwachten.

De totale waarde van de gehele cryptocurrency markt ligt op dit moment rond de $210,0 miljard dollar. Het dominantieperecentage van de Bitcoin is gestegen tot 68,2 procent. De best presterende altcoin van de aflopen 2 dagen is XRP. De munt steeg in 1 dag met meer dan 13%.