Bitcoin prijs voor 3e keer dit jaar boven $8000, houdt BTC stand?

Bitcoin is weer door de $8000 dollar grens heen gebroken wat de afgelopen week nog als sterke weerstand fungeerde. Woensdagavond steeg de BTC prijs van $7990 tot $8200 dollar.

Hoewel de koersstijging minder dan drie procent was, kan de uitbraak tot boven de $8000 dollar ervoor zorgen dat kopers terugkomen om Bitcoins te kopen. Bitcoin heeft dit jaar al twee keer eerder de $8000 dollar grens doorbroken, maar beide keren zakte de koers weer terug. De vraag is nu dus of de Bitcoin stand houdt.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Wat zeggen analisten?

Belangrijke analisten verwachten dat de BTC koers dit jaar nog verder kan stijgen. Zo vertelt Barry Silbert, hoofd van de Digital Currency Groep (DCG) dat de Bitcoin grafiek er positief uit ziet. Hij zegt:

“Als je kijkt naar de Bitcoin prijs, dan lijkt het erop dat we uit de crypto winter komen en dat we de crypto lente binnen zijn getreden.”

Ook vertelt hij dat de jongere generatie opzoek is naar een andere manier van investeren. Hij vertelt dat hij verwacht dat de jonge generatie goud gaat omzetten in cryptocurrencies. Op dit moment zit $68 biljoen dollar aan kapitaal vast in geërfd goud. De analist dat een deel hiervan richting de cryptowereld zal gaan.

Ook technisch analist Rob Sluymer, van Fundstrat, vertelt dat de Bitcoin grafiek er positieve tekenen vertoont. Hij verwacht dat dat de BTC prijs dit jaar stijgt naar $9000 dollar. Sluymer vertelt dat ‘Bitcoins relative strength index’ begint te stijgen. Mede daarom suggereert de analist dat het nu een goed moment is om BTC te kopen.


De Bitcoin koers

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $8105 dollar. Dit terwijl de prijs een dag geleden nog rond de $7953 dollar lag. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 1,6 procent is gestegen.

Bitcoin komt een eerste weerstand tegen rond de $8200 dollar. Als deze doorbroken wordt kan de munt een koersstijging richting de $8800 en later richting de $9000 inzetten.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als de BTC prijs opnieuw onder de $8000 dollar zakt. Te verwachten is dat de koers dan terugvalt tot $7800 en later tot $7300 dollar.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken