Bitcoin,

Bitcoin prijsvoorspelling van $250.000 is onderschatting

Bitcoin-analist en -investeerder Tim Draper denkt dat zijn eigen voorspelling, dat de Bitcoin prijs in 2023 rond de 250 duizend dollar zal liggen, misschien wel de kracht van de Bitcoin onderschat.


Bitcoin prijs groeit door acceptatie.

In een interview met Blocktv heeft Tim Draper nogmaals zijn optimistische houding tegenover de Bitcoin uitgesproken. Daarnaast voorspelde hij de snelle wereldwijde acceptatie die de prijs van de Bitcoin flink zal laten oplopen.

Tim Draper zegt het volgende in het interview. “De prijs van $250.000 dollar betekent dat de Bitcoin dan ongeveer een marktaandeel van 5% in de valutawereld zou hebben. Ik denk dat dat misschien wel de kracht van de Bitcoin onderschat.


De Bitcoin nog steeds te ingewikkeld

Volgens Draper geven mensen tot nu toe nog steeds de voorkeur aan fiat geld. Dit omdat fiat geld een gemakkelijkere optie lijkt te zijn om te betalen voor bepaalde diensten. Draper beweerde dat het gebrek aan bruikbaarheid van de Bitcoin de belangrijkste belemmering is van de crypto valuta. Daarnaast zegt hij dat de makers van de munt het niet makkelijk genoeg hebben gemaakt voor iedereen om de Bitcoin ook daadwerkelijk massaal te gebruiken.

Op de langere termijn zullen mensen echter voor Bitcoin kiezen als hun go-to-valuta. Dit zullen ze doen omdat fiat valuta’s beïnvloed worden door de politiek en de BTC niet. Daarnaast zullen de fiat valuta’s in waarde dalen als gevolg van inflatie.

In het interview herhaalde de analist ook zijn standpunt dat Argentinië een geweldige markt voor de Bitcoin zal zijn. Dit omdat lokale ondernemers hun geld minder waard ziet worden als gevolg van valuta manipulatie en devaluatie. Mensen willen in de toekomst een valuta die vertrouwd en gedecentraliseerd is. Zelfs in landen zoals de Verenigde Staten. Dit hebben mensen liever dan een valuta die wordt beheerd door instellingen zoals de Federal Reserve, concludeerde Draper. Wel zou het even kunnen duren voordat mensen massaal overstappen naar cryptovaluta.

De nieuwe claims van Draper komen overeen met zijn meest recente voorspelling. Op 9 augustus voorspelde de analist namelijk dat in het 1e kwartaal van 2023 de Bitcoin prijs rde $250.000 dollar zal bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?