Bitcoin

Bitcoin prijs zakt onder $5.000 ondanks renteverlaging in VS

Gisteren steeg de Bitcoin prijs naar een dagelijks hoogtepunt van $5.940, wat een prijsstijging van 14% was. Door de sterke opwaartse beweging brak de prijs uit het krappe bereik van $5,070 – $5.520. Echter, op dit moment is de koers volledig teruggezakt. De Bitcoin koers ligt op dit moment zelfs onder de 5.000 dollar.


Kapitaal injectie van Amerika mag niet baten

De prijsstijging van gisteren vond plaats kort nadat de Amerikaanse Federal Reserve had aangekondigd de rentetarieven tot 0% te verlagen en een kwanitatief verruimingsprogramma van $700 miljard te lanceren. Ook gaf de toezichthouder details over het soort effecten dat opgekocht zullen worden.

Het enorme stimuleringspakket is ontworpen om de onrust op de markt die door het nieuwe Coronavirus is veroorzaakt, te bestrijden, maar kort na de aankondiging daalden de futures van Dow met maar liefst 1.000 punten, waardoor de limiet werd verlaagd.

De sterke terugval op de futures-markten toont aan dat beleggers, ondanks een sterke ingreep van de Federal Reserve, uiterst bezorgd blijven over de economische gevolgen op lange termijn. Tal van landen sluiten hun grenzen, luchtvaartmaatschappijen staken hun activiteiten en ook de verplichte zelfquarantaines hakken er op in. Hierdoor worden tientallen miljoenen mensen gedwongen te stoppen met werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de aandelenmarkt opnieuw volledig inzakt.


Donkerrode dag voor financiële wereld

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $4.780. De grootste cryptomunt verliest vandaag daarom meer dan 10,7% van zijn waarde. Ook de altcoin koersen kleuren vandaag weer donkerrood. Zo zijn de Ethereum koers en de Ripple koers gedaald met respectievelijk 13% en 9.8%.

De daling van de cryptomunten is vandaag niet eens ‘extreem’ te noemen. De traditionele aandelenmarkten verliezen namelijk bijna net zo veel. De AEX heeft vandaag al bijna 7% verloren. De zilver koers is zelfs met 12% gedaald.

Ben jij van plan Bitcoin te kopen tijdens de dip? Vergelijk dan altijd eerst de prijzen van de verschillende aanbieders. Op deze manier weet je zeker dat je niet onnodig geld verliest tijdens de aankoop van je Bitcoins.

 

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC