Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs zakt tot onder de $30K nu Amerikaanse inflatie hoogtepunt lijkt te hebben bereikt

De Bitcoin prijs is zojuist in enkele minuten tijd met $1.500 gedaald, waardoor de prijs opnieuw tot onder de psychologische $30.000 is gezakt. De prijsdaling vond plaats toen de inflatie cijfers in de Verenigde Staten naar buiten werden gebracht. Deze laten een gemengd sentiment zien over de economische vooruitzichten. Handelaren lijken steeds meer risico avers te handelen. En dat is een slecht teken voor risicovolle activa zoals cryptocurrenies.

Bitcoin prijs zakt tot onder het cruciale $30K niveau

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $29.500. Als er geen snelle bounce omhoog komt zou dit betekenen dat de psychologische ondersteuningszone van $30.000 nu daadwerkelijk gebroken is. Dit zou, volgens de bekende analist Peter Schiff, kunnen betekenen dat er een enorme koersval tot richting de $20.000 en wellicht $10.000 aan zit te komen.

BTC prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat veroorzaakt de nieuwe Bitcoin koersval van vandaag?

De abrupte koersval van $31.500 tot onder de $30.000 van vanmiddag vond plaats toen de cijfers van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) bekend gemaakt werden.

De inflatie lag op 8,3% en dat was 0,2% hoger dan eerder werd geschat. Toch daalde het met 0,2% in vergelijking met de cijfers van de vorige maand. Dit zou volgens analisten kunnen betekenen dat we de piek van de inflatie achter ons hebben gelaten.

Met 8,3% overtrof de CPI de schattingen met 0,2%, maar daalde nog steeds met 0,2% in vergelijking met de uitlezing van vorige maand. De reacties begonnen zich natuurlijk te concentreren op het idee dat de piekinflatie misschien voorbij was.

De inflatie is hoger dan de verwachting, maar het toont wel de eerste daling in twee jaar. Vorige maand zagen we namelijk een inflatie van 8,5%. Het lijkt er dus op dat we een afvlakking zien en dus dat de inflatie een hoogtepunt heeft bereikt.

Het drama dat zich afspeelt op de cryptomarkt met Terra en diens stablecoin TerraUSD helpt ook niet mee aan een herstel van de cryptomarkt. De verkoopdruk is enorm en de LFG heeft bijna al zijn BTC tokens in reserve moeten verkopen om de stablecoin overeind te houden. Dit lijkt echter nog steeds niet genoeg te zijn. De prijs van de UST stablecoin ligt namelijk op het moment van schrijven rond de $0,40.

Verder blijkt uit statistieken dat grote crypto whales massaal hun Bitcoins verkopen. Alles bij elkaar zorgt voor een ongekende verkoopdruk die de markt nog veel verder kan laten crashen, zo lijkt het. Voor nu is het $30.000 niveau extreem belangrijk om in de gaten te houden. Als dit niveau toch stand weet te houden is een herstel wellicht toch mogelijk.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten