Terra, luna
Stablecoin

Dit is waarom de Terra (LUNA) prijs met 94 is gecrasht

De prijs van Terra’s LUNA token blijft dalen in waarde. De Terra koers is in de afgelopen 24 uur met 94 procent gedaald naar een dieptepunt van $2.10.

LUNA blijft dalen in waarde

De LUNA prijs kreeg ook vandaag weer rake klappen. De munt van het Terra Network daalde in 24 uur met 94%. De Terra prijs lag op 8 mei nog rond de $65. Echter begon het in te storten toen Terra’s stablecoin, UST, zijn koppeling met de dollar verloor. De UST stablecoin daalde gisteren tot onder de $0.70 en worstelde om weer op pariteit met de dollar te komen. Na een gedeeltelijk herstel tot de $0,93, viel het vandaag terug tot onder de $0,40.

LUNA
LUNA prijs 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat is het herstelplan van Terra?

Mede-bedenker van Terra, Do Kwon, tweette vandaag dat hij op het punt stond een herstelplan voor $UST aan te kondigen. Elk herstelplan zal noodzakelijkerwijs ook van invloed zijn op LUNA. UST is ontworpen om zijn waarde van $1 te behouden door een complexe algoritmische strategie waarbij UST wordt gebrand om LUNA te slaan en vice versa. Terwijl de waarde van beide munten dalen, is deze strategie uiteengevallen.

De groeiende risico’s

De val van UST heeft geleid tot nieuwe oproepen van Amerikaanse overheidsfunctionarissen voor de voorschriften van stablecoins.

Een stablecoin die bekend staat als TerraUSD kende een run en daalde in waarde. Ik denk dat dit gewoon illustreert dat dit een snel groeiend product is en dat er groeiende risico’s aan vast zitten.

Janet Yellen, minister van Financiën.

De situatie heeft ook veel cryptobedrijven in de war gebracht. Gisteren kondigde Binance, de grootste cryptocurrency exchange op basis van volume, aan dat het de opnames van LUNA tijdelijk had stopgezet. Dit doet het totdat het netwerk stabiel is en het volume van de lopende opnames verminderd is.

Altcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin gepiekt, het is tijd voor altcoins
CTO van Andreessen Horowitz bekritiseert memecoins als ‘riskant casino’
Glassnode oprichters: Altcoins klaar voor stijging van 350%
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?