Prijsanalyse

Newsbit 01-03-2021 09:32 leestijd 2 - 3 min

Bitcoin prijsanalyse 1 maart 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

Bitcoin heeft de inefficiency blocken allemaal gevuld de afgelopen week. Betekent dit dat het nu weer tijd om de weg naar boven te gaan vervolgen? We gaan het eens bekijken op de diverse timeframes.

Met het vullen van het laagste block is er tevens bijna een retrace op de ema55 geweest, maar toch net niet. Dat is vrij merkwaardig aangezien hier confluence ligt, zo vertelt onze analist. De dagelijkse candle close van gisteren was een mooie hammer op het block en vandaag zien we hem prachtig bullish openen.

De rsi is even onder het 50 niveau geweest maar weet zich er tot nu toe aardig erboven te houden. De rsi is stijgende en de ema dalende. Deze gaan elkaar in afzienbare tijd opzoeken om te rejecten of bullish uit te breken.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Zien we hier op de 4-uurs grafiek de eerste tekenen van een trend omkeer? Dat zou zomaar kunnen aangezien het lijkt dat BTC uit een falling wedge-patroon aan het breken is. Wanneer de breaker erboven geflipt wordt is dit voor onze analist de bevestiging dat de Bitcoin koers weer kan gaan stijgen. Nog mooier zou zijn de highs in de rode cirkel te gaan flippen.

Wel is nog niet het hele inefficiency block gevuld en zien we de ema55 behoorlijk dicht op de ema100 staan. Deze kunnen bearish gaan kruisen waardoor dit een fake out kan gaan worden.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Het is nu zaak om een higher high te gaan neerzetten en dat moet boven de ‘breaker’ gebeuren. We zien de ema200 ook in die buurt zweven en die kan wel voor wat weerstand gaan zorgen. De rsi staat enorm gunstig met net een test op de ema gehad en een flinke bounce laten zien. Dit alles ook nog eens boven het 50 niveau.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat BTC de komende tijd weer zal gaan stijgen en dat we de correctie voorlopig achter de rug hebben. Op de lagere timeframe zou er nog best een wick kunnen komen naar de onderkant van het inefficiency block maar daar zullen we waarschijnlijk wel erg sterk support gaan vinden.

De eerste weerstand komen we tegen rond de $51.700 waarna de weg vrijwel openligt tot aan de All Time High van $58.000.