bitcoin crash
Bitcoin, Cardano

Bitcoin prijs keldert tot onder $44k & altcoins kleuren donkerrood

De marktcorrectie blijft zich doorzetten. De Bitcoin prijs zakte zelfs even kort naar een dieptepunt van $43.040. De BTC prijs is in de afgelopen 24 uur met zo’n 7 procent gedaald, waarmee een donkere week wordt afgesloten met een daling van ongeveer 25%.


Dalingen in de cryptomarkt

Maar wat heeft de crash veroorzaakt? Een aantal factoren zouden de oorzaak kunnen zijn. Zo is de rente op Amerikaanse staatsobligaties gestegen wat beleggers er vaak toe aanzet om meer risicovolle investeringen te verkopen. Hierdoor daalde de aandelenmarkten en de crypto koersen. Ook blijkt uit gegevens van CryptoQuant dat BTC-miners een groot deel van hun tokens verkocht hebben. Dit heeft voor een grote verkoopdruk gezorgd waardoor de koers is gedaald.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Het is trouwens niet alleen Bitcoin die het de afgelopen week zwaar te verduren heeft gehad. Altcoins zijn nog harder getroffen. Zo is de Ethereum koers in een week tijd van $2.030 tot $1.350 gedaald, wat een wekelijkse koersdaling van meer dan 30% betekent. Ook andere crypto’s zoals Bitcoin Cash en Binance Coin hebben meer dan 30% van hun waarde verloren.

Cardano’s ADA-token is de enige cryptocurrency die de storm goed heeft doorstaan. ADA bereikte gisteren zelfs zijn hoogste punt ooit van $1,48, maar sindsdien is de prijs weer wat teruggezakt.


Weinig goed nieuws de afgelopen week

Er is deze week een gebrek aan goed nieuws over institutionele investeringen in crypto. Tesla legde de lat hoog aan het begin van de maand toen een SEC-aanvraag onthulde dat het bedrijf $1,5 miljard van zijn fondsen in Bitcoin had geïnvesteerd. 

De afgelopen week is er eigenlijk weinig goed nieuws gekomen vanuit institutionele investeerders. Er kwam zelfs naar buiten dat de Grayscale BTC-trust met korting wordt verhandeld, wat meestal geen goed teken is. Al met al hopen veel crypto investeerders de afgelopen week snel achter zich te laten en spoedig weer omhoog te kunnen kijken.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December