Bitcoin

De Bitcoin Trust van Grayscale wordt met een korting verhandeld

De aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust worden voor het eerst in vijf jaar onder de kostprijs van de onderliggende Bitcoin verkocht. Sommigen zeggen dat dit betekent dat de BTC prijs zal gaan dalen.


Is er een probleem?

Sommige analisten zijn bezorgd dat dit de prijs van Bitcoin zou kunnen drukken. Het kan namelijk zo zijn dat, wanneer deze trend zich voortzet, Grayscale stopt met het opkopen van Bitcoin. En als een van de grootste Bitcoin kopers kan een terugval in de vraag zijn prijs doen dalen.

De bekende cryptocriticus, genaamd Peter Schiff, zei op Twitter: “Als dit aanhoudt, zal de Trust geen instroom meer hebben en zal het daarom geen Bitcoin meer kopen. Waar moet de koopdruk vandaan komen zonder Garyscale, de grootste dagelijkse koper ter wereld?”


Wat is de Grayscale Bitcoin Trust?

De Grayscale Bitcoin Trust is een gigantisch fonds van particulier geïnvesteerd geld dat Grayscale, een cryptofondsbeheerder, gebruikt om Bitcoins te kopen. Grayscale verkoopt vervolgens aandelen in de Trusts op openbare bureaus.

Bij gebrek aan een Bitcoin Exchange Traded Fund in Aermika, zijn de trusts van Grayscale een van de weinige manieren waarop Amerikaanse investeerders Bitcoin op de aandelenmarkt kunnen kopen.

Beleggers kunnen om verschillende redenen de voorkeur geven aan zo’n fonds in plaats van crypto exchanges. Ten eerste zorgt het ervoor dat Bitcoin-investeringen in aanmerking komen voor fiscaal beschermde rekeningen, zoals pensioenrekeningen. Het maakt het ook gemakkelijker voor mensen om crypto te verhandelen zonder zelf grote aantallen crypto’s veilig op te slaan.

Tot slot worden de trusts van Grayscale gereguleerd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission; crypto-exchanges zijn niet zoals gereguleerd.


Korting op Bitcoin in Grayscale Trust

Grayscale berekent beheerskosten van ongeveer 2% aan de investeerders. Meestal zijn de trusts zo populair dat aandelen erin meestal tegen een premie worden verhandeld. Dat betekent dat elk aandeel meer waard is dan de Bitcoin waarmee de investering wordt gekocht. Met andere woorden, investeerders die Grayscale gebruiken, betalen meestal te veel voor Bitcoin. Tot gisteren.

Sinds gisteren wordt de Bitcoin in Grayscale namelijk verhandeld tegen een korting van -0,68% ten opzichte van de werkelijke prijs van Bitcoin.

Grayscale Bitcoin Trust Premium – Bron: Grayscale

Sommigen vertellen dus dat dit een probleem kan zijn. Echter, analist Darius Sit, vertelt dat het niet iets is om zorgen over te maken. “De meeste ETF’s worden verhandeld met korting op de NAV”, zei hij. “Het maakt niet uit.”

“GBTC-handel met een korting op de prijs van Bitcoin betekent niet noodzakelijk een bearish uitstroom,” zei hij.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins