Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Waarom stijgt de Cardano prijs terwijl andere crypto’s dalen?

Cardano’s ADA token presteert uitermate goed. Het is nu zelfs de op 2 na grootste cryptocurrency ter wereld. De prijsstijging is extra opvallend omdat de rest van de cryptomarkt flinke verliezen lijdt.


De prachtige prijsprestaties van ADA

ADA, de crypto token van de Cardano-blockchain, is in de afgelopen week met 22% gestegen, in de afgelopen maand met 321% en in 1 jaar tijd zelfs met 2.630%. Door deze geweldige prijsprestaties is ADA erin geslaagd om de op twee na grootste crypto ter wereld te worden.

ADA 1-dag grafiek – Bron: Tradingview

De Cardano koers is ook vandaag weer met 37% gestegen en heeft zojuist een hoogtepunt van $1.42 bereikt. Dit terwijl de rest van de markt in het rood bleef hangen. De Bitcoin koers daalde deze week bijvoorbeeld met 16.83% en de Ethereum koers met 23,25%. Cardano is dus de best presterende grote cryptomunt de afgelopen tijd. Maar waarom schiet de prijs zo hard omhoog?


Waarom stijgt de Cardano koers?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de prijs stijgt. Ten eerste zal begin maart de ‘Mary’ upgrade doorgevoerd worden. Hierdoor wordt Cardano een gedecentraliseerd, multi-asset smart contract-platform. Door deze grote upgrade kunnen ontwikkelaars tokens en NFT’s creëren op het Cardano-netwerk en kan het gaan concurreren met Ethereum.

Een tweede factor die de prijs opdrijft, is het nieuws dat een investeringsmaatschappij in Dubai, $750 miljoen in Bitcoin heeft verkocht om Cardano’s ADA en Polkadot DOT-tokens te kunnen kopen. Dit heeft voor extra hype gezorgd bij investeerders waardoor er alleen maar meer koopdruk is ontstaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten