Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Fonds uit Dubai verkoopt $750 miljoen aan Bitcoin om Cardano en Polkadot te kopen

Het in Dubai gevestigde cryptofonds ‘FD7 Ventures’ zal de komende maand voor meer dan $750 miljoen aan Bitcoin verkopen om in plaats daarvan Cardano en Polkadot te kopen, zo liet het bedrijf gisteren weten. Beide blockchains zijn netwerken die goedkope smart-contractimplementatie kunnen ondersteunen en schaalbaarheid bieden aan nieuwe ontwikkelaars.


Cardano en Polkadot zijn waardevoller

Het fonds heeft meer dan $1 miljard aan nettovermogen, waarvan het grootste deel in Bitcoin zit. De leidinggevenden zeggen echter dat BTC zijn doel heeft gediend en dat nieuwere blockchains beter zijn.

“Afgezien van het feit dat Bitcoin als eerste op de markt kwam en de samenleving het betekenis heeft gegeven als een opslag van waarde, denk ik dat Bitcoin eigenlijk vrij nutteloos is”, zei Prakash Chand, algemeen directeur bij FD7, in een verklaring.

Hij voegde eraan toe dat Ethereum, Cardano en Polkadot zouden uiteindelijk ‘in de komende jaren’ waardevoller zijn dan Bitcoin. Chand zei dat de twee projecten de basis vormden van het ‘nieuwe internet’ en Web3 – een term die de laatste tijd wordt gebruikt om de opkomende generatie internet startups te beschrijven die zaken doen op een peer-to-peer manier zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, is blij met het besluit van het cryptofonds. “Welkom FD7 Ventures in het ecosysteem. Laat het ons weten als je technische ondersteuning nodig hebt,” tweette hij. FD7 beweert al begonnen te zijn met de aankoop van Cardano’s ADA en Polkadot’s DOT.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten