Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 12 april 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

Bitcoin ziet er sterk uit en lijkt onderweg te zijn naar de extended Fibonacci 1.618 die op $67.397 ligt. 4 dagen geleden heeft BTC een mooie retest op de trendlijn gehad die tevens confluence had met de supply zone. Kijkend naar de ema’s dan staan die in de richting van de bulls en de rsi bevindt zich in neutraal gebied boven het 50 niveau en boven de ema.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Nadat de gele downtrendlijn op de 4-uurs grafiek is gebroken is er een mooie retrace geweest in de golden pocket. Na deze retrace is BTC weer onderweg is naar zijn All Time High (ATH) op $61.781. Wanneer Bitcoin de supply zone die op de ATH is ontstaan weet te flippen dan lijkt de kans groot dat BTC spoedig een nieuwe ATH ergens rond de $67.400 zal neerzetten.

De ema’s staan bullish en momentum neem langzaamaan toe. De rsi beweegt tegen het 70 niveau en heeft net een hele sterke bounce vanaf de ema laten zien.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Afgelopen uur is er een bearish rejection op de supply zone geweest. Dat is trouwens niet meteen een slecht teken. Een kleine retrace om een aanloopje te nemen is helemaal zo gek nog niet. Op de 15m grafiek kunnen we namelijk een Fibonacci zetten. De golden pocket bevindt zich dan op $60.262 – $60.470 wat mogelijk een mooie entry kan zijn.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is erg bullish op BTC en hij verwacht dat het ook niet lang meer zal duren voordat Bitcoin richting de $67K gaat bewegen. Levels die nu belangrijk zijn, zijn de $58K als support en de ATH van $61,7k als weerstand.

Wanneer support gebroken wordt kunnen we nog veilig zakken in de supply zone tot aan 55.500 dollar. Breekt de ATH dan gaan we snel ergens rond $67K een nieuwe (tijdelijke) ATH neerzetten.