Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 12 juli 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Op de dag grafiek is er weinig veranderd ten op zichte van vorige week. Zo zit Bitcoin nog steeds vast in de brede range van $30.2K – $41.5K.

De ema55 staat bearish en de overige twee ema’s (100 & 200) staan nog steeds bullish. Hieruit kunnen we concluderen dat we op de korte termijn iets kunnen dalen maar op de lange termijn BTC nog altijd bullish is. Het volgt namelijk het ‘Wyckoff patroon’ die we op de lagere timeframes zullen laten zien.

De rsi toont ook weinig verandering en zit al geruime tijd vast onder het 50 niveau en wisselt zo nu en dan met de ema van positie.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

De shortterm Wyckoff en de longterm Wyckoff speelt zoals we hadden verwacht. Momenteel bevindt Bitcoin zich in de LPS-zone en is de diagonale trendlijn gebroken. Bij het breken van de trendlijn zijn ook de ema’s 55 en 100 gebroken. Echter staan de ema’s nog wel in bear stand waarbij de ema200 voor weerstand kan gaan zorgen.

De ema200 heeft ook confluence met de AR van de Wyckoff in het blauw. De rsi gaat mooi gestaag omhoog en lijkt op dit moment even bij te komen. Dit komt trouwens mooi overeen met de retest op de trendlijn. Deze retest zou niet lager moeten gaan als 33.8K waar de ema55 zich ook bevindt.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Op de 1 uur grafiek zien we een breaker met daarna een prachtige retrace in de golden pocket. De ema55 heeft de ema100 al bullish gekruist en is momenteel bezig de ema200 te kruisen. De rsi zwakt iets af maar daar maakt onze analist zich momenteel nog niet zo’n zorgen over aangezien we op de 4 uurs grafiek in een retest zitten van de trendlijn.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Al met al blijft onze analist bullish op Bitcoin. Het level die hij momenteel in de gaten houdt is het $33,8K niveau, die als support moet gaan blijven dienen. Mochten we die verliezen dan zijn de volgende haltes te vinden op $33K en $31.7K. De weerstand die we zullen ondervinden ligt op de monthly open, rond de $35K tot $35.5K. Als BTC dit niveau weet te doorbreken kunnen we voorzichtig kijken naar de $40K gaan.

Bitcoin nieuws

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?