Prijsanalyse

Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 14 september 2020

De Bitcoin prijs is de afgelopen week redelijk stabiel geweest. Toch horen we steeds meer analisten vertellen dat er spoedig een grote prijsbeweging aan zit te komen. Is dat zo en welke kant zou deze beweging op zijn? Onze analist zoekt het in deze Bitcoin analyse uit.


Bitcoin weekly chart

Op de weekly chart van de Bitcoin is er niet veel veranderd ten opzichte van de vorige week. De verwachte retrace in de golden pocket heeft plaats gevonden en de week is gesloten met een kleine groene candle (wit in de onderstaande chart). Deze candle geeft goed aan dat er flink om de prijs is gevochten aan beide kanten. Dit kunnen we zien door de wicks aan beide kanten en de kleine body. We bevinden ons nog steeds op de support zone die confluence heeft met de golden pocket.

De ema’s staan nog steeds in de richting van de bulls gericht. De ema8 begint wel te dalen, om bullish te blijven zullen we een deze week een candle close boven de ema8 moeten gaan krijgen. De rsi beweegt nog steeds netjes boven de middenlijn en is onderweg te squeezen met de ema.

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

Op de daily chart is goed te zien dat we gisteren de local highs niet hebben kunnen breken en dat Bitcoin ook nog geen candle close boven de ema8 heeft kunnen zetten. Op de 4h lijkt zich compressie te vormen wat duidt op een aankomende move. Echter zou die compressie ook op de daily opgebouwd kunnen worden waarbij de koers de blauwe stippellijn weer een keer gaat bezoeken.

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Als onze analist de RSI bekijkt dan ziet deze er zeer interessant uit. Deze loopt al bijna 2 weken in een mooie lijn omhoog en heeft de eerste afwijzing van de ema gehad. Echter laten de bulls zich niet zomaar weg jagen en zetten de aanval direct weer in. Vandaag en morgen zal weer duidelijk worden als we hem doorbreken of nog een rejection krijgen.

BTC daily RSI chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 4h chart

Op de 4h chart van Bitcoin zien we de compressie aan de onderkant mooi oplopen. Dit resulteert in een ascending triangle waarbij de kans op breken aan de bovenkant iets groter is als de onderkant. Gemiddeld genomen liggen de kansen op 60/40.

De korte ema’s (8,21) zijn bullish, echter de ema55 heeft nog niet als support kunnen dienen. De koers is in 12 uur tijd door de ema en orderblock gegaan maar is net zo hard (lees harder) teruggevallen. Er was zelfs niet een kleine retest te zien op de lagere timeframes (15m). In zo’n situatie ziet onze analist het liefst een retest op 1h of hoger maar manage de lagere timeframes wel. Hier kun je aardig goed zien wat de hogere timeframes eventueel gaan doen.

De rsi staat ook op deze chart er erg netjes bij. De rsi bevindt zich boven de middenlijn en tegen de ema aan. De komende 4 uur zal beslissend worden of die gereject wordt of doorbroken. Het volume is nog niet heel denderend maar in compressie zie je die vaker afnemen waarbij er bij de uitbraak ineens heel veel volume de markt in komt.

BTC 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is aardig bullish op BTC tot het de $10.8K bereikt. Hier zullen we waarschijnlijk weer een hoop weerstand ondervinden. Hier ligt ook de maandelijkse trendlijn (witte stippellijn) waar we boven moeten weten te komen op de higher timeframes om full bull mode te gaan. Om enigszins in het voordeel van de bulls te blijven zullen we de koers ook boven de $9.800 moeten weten te houden maar beter zou zijn om de zone rond $10.5K als support te gaan krijgen.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten