Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 7 september 2020

Een week geleden is de sluiting van de maandelijkse candle geweest en deze was neutraal. Echter, de eerste week van de nieuwe maand hebben we een forse daling gehad nadat de Bitcoin prijs de afgelopen 2 maanden met meer dan 40% is gestegen. Is dit een gezonde correctie of is het gedaan met de koersstijgingen? Laten we het eens gaan bekijken op de lagere timeframes.


Bitcoin weekly chart

Op de weekly chart hieronder zien we dat er een gezonde correctie is geweest. De koers bevindt zich momenteel rond de fibonacci golden pocket. De golden pocket is de zone tussen de fibonacci levels 0.618 en 0.705. Dit is een veel voorkomende level die gerespecteerd wordt. Dit zou ook overeenkomen met een retest van de uitbraak van de pennant (witte stippellijn).

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Kijken we naar de indicatoren op de chart dan zien we dat de EMA’s nog bullish staan. De RSI is aan het afvlakken boven de 50-lijn en de toegevoegde EMA op de RSI buigt af. Als de bulls de RSI door de EMA kunnen pushen dan zou dat een hele mooie bevestiging zijn van een vervolg van de run omhoog.  Een rejection (afwijzing) betekend helaas precies het tegenovergestelde.

Voor de longterm houdt onze analist de $9.800 – $10.000 zone aan als support voor BTC. Gaan we de $9.800 verliezen dan ligt het laatste beetje hoop rond de $9.200 dollar waar een hoop confluence ligt om support te vinden.


Bitcoin daily chart

Op de daily chart ziet het er voorlopig aardig goed uit. We zien een opwaartse channel waar we momenteel aan de onderkant van de channel verhandelen. Bitcoin test hier de voorgaande hoogtepunten. Met het confluence van de golden pocket en ema200 (rood) eronder kan het haast niet anders dat BTC hier gaat bouncen.

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Kijkend naar de RSI, dan zien we een higher low en weet de het boven de 30 lijn te blijven. De eerdere EMA is dalende en moet gaan flippen om de weg naar boven te vervolgen.


Bitcoin 4h chart

Onze analist is longterm nog altijd bullish op Bitcoin. Echter, als we kijken naar de 4h chart dan kunnen we vandaag en morgen nog een lichte daling verwachten.

BTC 4h chart – Bron: Tradingview

We zien namelijk een dalende channel met lower highs en lower lows. De EMA’s staan ook richting de Bears en de RSI staat op het punt de EMA bearish te kruisen. Zolang we door gaan met lower highs en lows is een daling naar $9.800 redelijk aanwezig.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten