Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 15 februari 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

Dit weekend hebben we een aantal keer bijna de $50.000 aan weten te tikken wat tevens de extended Fibonacci 4.618 is. Deze week begint Bitcoin echter met een bearish candle en een bearish divergentie. De rsi ondervindt momenteel nog wel support van de ema maar of die het gaat houden gaan we een bekijken op de lagere timeframes.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een rising wedge (bearish patroon) ontstaan waarbij het volume aan het afnemen is. De ema55 begint ook af te zwakken maar de ema100 en 200 stijgen rustig omhoog. Op de korte termijn neemt de kracht dus iets af maar op de lange termijn zit er nog altijd genoeg power in.

De rsi bevindt zich onder de ema en hangt momenteel op het 50 niveau en ziet er niet heel sterk uit. Het zou onze analist dan ook niet verbazen als de inefficiency block nog gevuld gaat worden. Deze heeft namelijk ook nog eens confluence met de supply zone en zou een prima target van de rising wedge kunnen zijn.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek is een breaker te zien (gemarkeerd in het geel) en wanneer we de Fibonacci tool eroverheen trekken zien we een golden pocket ontstaan rond de ema55 waarbij grote kans is dat die bearish getest gaat worden.

De target voor een short, de Fib -1.618 valt nog precies in het inefficiency block en net boven de supply zone. Behoorlijk wat confluence dus. Ook de rsi beweegt momenteel onder de ema en 50 niveau wat een bevestiging kan zijn voor een koersdaling.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Als Bitcoin op de korte termijn kan sluiten boven de $48.633 en dit niveau geflipt wordt in ondersteuning lijkt BTC de $50.000 grens te gaan testen. Echter, tot die tijd acht onze analist de kans groot dat we de inefficiency block gaan vullen. Dat zou een daling van 10 – 18% betekenen wat in een bull markt helemaal niet zo gek is. Gaat dat niveau ook verloren dan is de kans aanwezig om door te zakken naar $37K – $37.7K