Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 19 juli 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Er is weinig verandert met de analyse van vorige week. Het lijkt er haast op dat Bitcoin, net zoals wij, ook vakantie heeft. BTC zit namelijk nog steeds in de range van de twee daily levels.

Momenteel beweegt BTC aan de onderkant van die grens. De ema100 heeft de ema200 nog niet bearish weten te kruisen afgelopen week dus dat is dan wel weer positief.

Op de rsi zien we een trendlijn vanaf begin januari dit jaar. Elke keer dat BTC geprobeerd heeft die trendlijn te breken was een rejection het gevolg. We zien wel dat de laatste aanrakingen op de trendlijn de laatste maand minder impact hebben gehad op de koers. Op dit moment zit de rsi weer onder de ema en moeten we gaan afwachten welke kant die de komende dagen op gaat.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek Bevindt de Bitcoin prijs zich in een nog wat kleinere range. Namelijk tussen de daily level op $30.156 en de breaker op $32.682. Dit zijn ook de twee levels die bevestiging moeten gaan geven op wat de koers de komende tijd gaat doen.

Kijkend naar de ema’s dan zien we dat die nog steeds bearish zijn en het momentum neemt zelfs iets toe. De rsi toont wel higher lows maar zit op dit moment ook nog vast onder het 50 niveau maar krijgt degelijk support van de ema.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Ook op de 1-uur grafiek staan de ema’s bearish waarbij de koers momenteel wel boven de ema55 zit maar weerstand van de ema100 ondervindt. De rsi ziet er iets positiever uit op deze grafiek. Zo zit de rsi boven het 50 niveau en boven de ema.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op dit moment is het lastig te zeggen wat de volgende move gaat worden. Als we lokaal, dus op lagere timeframe de $31K weer verliezen, is een daling naar het daily level op $30K zo goed als vanzelfsprekend. Aan de andere kant kan BTC de breaker claimen en er support van maken. Dan is er een grote kans dat de monthly open rond $35K weer opgezocht gaat worden.

De levels die onze analist momenteel in de gaten houdt zijn als volgt:

  • Weerstand bevindt zich op $35K, $38.5K en daarna op $41.5K.
  • Support moet gevonden worden op (lokaal) $31K met main support van de daily level op $30K. Daarna is er nog een beetje hoop op $25K maar de $20K zal dan pas echt weer een sterke ondersteuningszone zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken