Prijsanalyse

Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 19 oktober 2020

Hoe gaat het met de Bitcoin prijs? Elke maandag analyseert onze crypto analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin weekly chart

Afgelopen week heeft Bitcoin de blauwe weerstandszone niet kunnen breken. Daardoor heeft het de week gesloten met een indecision candle. De rode zone (getekend op de daily-grafiek verderop) zal nu als support moeten dienen op de hogere timeframes.

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Het bullish momentum zien we afnemen op de rsi maar zoals je kunt zien op de chart van de rsi is er na de Higher low een Higher high geprint en is de trendlijn doorbroken. Zolang we boven het niveau van een nieuwe Higher low blijven is de koers op hogere timeframe bullish.

BTC weekly RSI chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

Op de dagelijkse grafie is te zien dat Bitcoin heen en weer beweegt tussen de weerstandszone (blauw) en de support zone (rood). Maakt BTC zich op voor een krachtige uitbraak? De ema’s staan er nog steeds prachtig bij terwijl de rsi licht blijft dalen en op dit moment de ema aan het testen is. We zien dat het volume drastisch aan het dalen is. Is dit stilte voor de storm of zijn de beren aan het winnen?

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 4h chart

De 4-uurs grafiek ziet er ook aardig positief uit. Bitcoin beweegt zich nog steeds zijwaarts en de ema’s lopen op. Ook de rsi is oplopend en is kortgeleden net boven de middenlijn gebounced. We zien ook het volume langzaamaan toenemen maar heel denderend is het momenteel nog niet. Veel meer duidelijkheid is er niet te vinden op deze chart.

BTC 4H chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 1h chart

Omdat er niet veel meer duidelijkheid uit de 4-uurs grafiek komt kijken we naar de 1-uurs grafiek.

Echter, ook op deze chart is weinig meer informatie te vinden. De highs kunnen niet gebroken worden maar wel lijkt er een higher low geprint te zijn (groene cirkel). De ema’s staan er goed voor waarbij de ema55 en 100 momenteel support bieden, daar waar de hier low is neergezet. De rsi is sterk gebounced van de middenlijn en gaat nu in gevecht om de plek met de ema.

BTC 1H chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Er bestaat een grote kans dat we nog zijwaarts gaan bewegen tussen het rode ($10.950) en gele vlak ($11.900) die we zien in de bovenstaande grafiek. Dit zijn de zones waar BTC boven of onder moet komen voordat we echt een flinke beweging kunnen gaan zien. Op de lagere timeframe is de eerste stap richting een uitbraak aan de bovenkant gezet met het plaatsen van een higher low. Een higher high zal dit moeten bevestigen.

Bij een uitbraak aan de bovenkant zouden we kunnen gaan kijken naar $13.200 – $13.800. Echter, als we door het rode block heen vallen dan zou de eerstvolgende halte zich rond de $9.900 – $10.200 bevinden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten