Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

Bitcoin prijsanalyse 21 december 2020

Bitcoin (BTC) Crash

Bitcoin heeft de afgelopen week een geweldige prijsstijging meegemaakt. Wat kunnen we verwachten van deze week? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

Bitcoin lijkt nog (lang) niet te stoppen. Op wat kleine pullbacks na die netjes worden opgevangen door de horizontale support zones stijgt de koers nu al gestaag door vanaf september/ oktober.

We nemen jullie daarom deze week ook mee door de lagere timeframes, want zoals je op de dagelijkse grafiek kunt zien is er weinig info behalve dan de Fibonacci levels die we de afgelopen twee week ook al hadden aangehaald. Verder zien we een parabolische stijging voor BTC.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek ondervindt Bitcoin momenteel weerstand. We zouden er zelfs een rising wedge-figuur kunnen spotten. De bovenste trendlijn laat ons tevens een bear divergentie zien waarbij de rsi al drie keer de trendlijn heeft aangetikt. Vaak duidt dit op een goede bevestiging. Of die inderdaad gaat spelen en hoeveel de BTC prijs kan gaan dalen gaan we bekijken op de 1 uurs grafiek.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 1-uurs grafiek

Op de 1-uurs grafiek zien we ook een bear divergentie waarbij de koers ruim 4% is gedaald tot aan de onderzijde van de zijwaartse range waar BTC zich in bevindt op de Low Time Frame. Daarnaast zien is er confluence met de onderste trendlijn van de rising wedge.

Om enigszins kans te maken op een uitbraak aan de bovenzijde van de rising wedge zou de EQ van de zijwaartse range als support moeten gaan dienen.

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zolang we, op de high time frames, boven de $19.984 weten te sluiten is onze analist bullish op BTC voor de lange termijn. Echter op de lagere timeframes verwacht hij één dezer dagen een pullback, tenzij zoals eerder vermeld de rising wedge aan de bovenzijde gebroken wordt. 

Wanneer de bear divergentie gaat uitspelen dan verwacht de analist een retrace naar $20.5K – $21K. Het eerstvolgende support daar weer onder bevindt zich op $19.984.

Aan de andere kant zouden we de eerstvolgende serieuze weerstand rond de $27.8K kunnen verwachten. Maar aangezien we geen data hebben op deze hoogte is de Fibonacci de enige tool die ons als enige wat inzicht kan geven.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top