Newsbit

Bitcoin (BTC)

Bitcoin prijsanalyse 25 januari 2021

Bitcoin (BTC)

De Bitcoin prijs lijkt weer wat te herstellen, maar wat gaat er de komende week gebeuren? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

Bitcoin heeft een lower low gezet nadat het eerder al een lower high had gezet. Dit roept de vraag op of dit een (tijdelijke) trendommekeer is. Wanneer er nu weer een lower high wordt gezet dan is dit in de optiek van onze analist een bevestiging de de koers verder zal dalen. Maar of dat zo is zullen we in deze analyse gaan bekijken op de lagere timeframes. De daily Golden Pocket is al zo goed als bereikt. De weekly staat er nog en houden we in de gaten.

Op de dagelijkse grafiek staan de ema’s nog steeds bullish maar de kracht begint wel iets af te nemen. Dit kun je zien doordat de ema’s zijwaarts gaan bewegen. De rsi is ook onder de 50 gedoken maar wil de weg naar boven wel weer vervolgen zo lijkt het. Echter de ema erboven zal voor weerstand kunnen gaan zorgen.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4 uurs-grafiek

De symetrische triangle is in een uptrend dus, statistisch gezien, heeft een uitbraak aan de bovenzijde de meeste kans. Maar dit is niet altijd zo.

Zoals onze analist in de analyse van vorige week al benoemde zou bij een candle close onder de witte zone een bevestiging zijn voor een (tijdelijke) down trend. Nadat de zone is gebroken zie je een prachtige retest waar je prima een short-order op hebt kunnen nemen.

We zien nu dat er niet duidelijk is wat de tijdelijke trend is. De highs en lows gaan namelijk kriskras door elkaar heen. Je wilt eigenlijk na een HL een HH zien voor een upmove. De topvorming die nu bezig is, is een HH ten opzichte van de 2e LH een HH maar kijken we naar de 1e LH dan is het een equal high. Dit betekent dat er nu een zijwaartse trend zou kunnen ontstaan.

De ema55 is bearish gekruist met de ema100 en zorgen beide momenteel voor weerstand. De rsi staat boven de 50 en is ligt dalen met een stijgende ema onder de rsi kan er een bounce ontstaan wat een move omhoog kan versterken. Echter wanneer de rsi lager gaat dan is de daling naar de weekly golden pocket zeer realistisch.

BTC 4h-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 1 uurs-grafiek

Op de 1-uurs grafiek is het nog beter te zien. We zien hier ook dat de ema’s hier alle drie bearish staan. De ema55 gaat wel flink omhoog staan terwijl de ema100 zijwaarts gaat. Dit kan duiden op een bullish cross-over. De rsi heeft de rand van ‘overbought’ opgezocht en koelt momenteel even af. Blijft de rsi boven de ema dan heeft een vervolg omhoog de beste kans.

BTC 1h-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist kijkt nu naar de Low Time Frames om te zien wat er gaat gebeuren nu de witte zone weer getest wordt. Pas wanneer deze zone geflipt is naar support gaat hij kijken naar een long-positie. Tot dan is de kans op een retrace naar de weekly golden pocket nog aannemelijk maar geen garantie aangezien de Bitcoin koers nu ook in een local zijwaartse trend kan zitten waarbij het support net onder de $31K ligt.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top