Prijsanalyse

Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 18 januari 2021

Hoe staat de Bitcoin koers ervoor vandaag? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag-grafiek

Afgelopen week is er een higher low gevormd (geel gemarkeerd) met daarna een lower high. Op dit moment verhandelt Bitcoin rond de local supportzone (in het wit) die we in onze vorige analyse besproken hadden. Gaan we hier weer een higher low printen of gaan we er toch doorheen zakken om de daily golden pocket op te zoeken?

Kijkend naar de rsi dan verwacht onze analist dat de supportzone het gaat houden maar om wat meer info te vergaren gaan we eens verder inzoomen.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4 uurs-grafiek

De uptrendlijn in het blauw blijft voor ondersteuning zorgen en heeft een symmetrische driehoek gevormd. Binnen de driehoek is mogelijk ook een falling wedge-patroon aan het vormen. Onze analist zegt ‘mogelijk’ omdat de onderste trendlijn nog niet legit is met maar twee aanraking punten.

De Bitcoin koers zit op dit moment opgesloten tussen de ema55 en 100 die nog altijd bullish staan. De rsi heeft een bullish cross-over op de ema gemaakt en staat op het punt om dit ook te gaan doen bij de middenlijn. Al met al staat het er best redelijk voor alleen moeten we een mogelijke drop naar de onderste gele trendlijn of zelfs de ema200 niet uitsluiten.

BTC 4 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 1 uurs-grafiek

Nu pakken we de 1-uur grafiek erbij om nog meer details te kunnen zien. Wat we op deze grafiek zien is best gunstig voor een eventuele stijging. Zo is er een higher low gezet maar laat de higher high nog even op zich wachten. De ema200 zorgt momenteel nog voor wat weerstand en heeft confluence met de groene weerstandszone. Wanneer deze zone gebroken gaat worden kunnen we spreken van een lokale structure break en kunnen we gaan kijken of Bitcoin ook bullish uit de triangle kan breken.

BTC 1 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat de kans vrij groot is dat er een prijsstijging aan zit te komen. Maar, zoals eerder benoemt, moet de lokale structure ($36.500) gebroken worden. Echter blijft er nog een mogelijkheid om de onderste trendlijn van de mogelijke falling wedge te gaan testen, maar op de lange termijn zou dat niet veel uitmaken want het is een bullish patroon.

Aan de andere kant zou een 4h candle close onder de witte supportzone kunnen zorgen voor een flinke koersdaling. Toch acht onze analist de kans op dit scenario niet zo groot.

De major support bevindt zich op $33.500 – $34.200 en weerstand zullen we tegen gaan komen op $36.500 wat gelijk de lokale structure break kan zijn. Daarboven bevindt zich rond $39.000 support. Daarna is zijn het de extended fib levels die je op de chart in het groen ziet staan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten