Newsbit

Bitcoin (BTC) Crash

Bitcoin prijsanalyse 11 januari 2021

Bitcoin (BTC) Crash

Hoe staat de Bitcoin ervoor na de koerscrash van vannacht? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

Afgelopen week heeft Bitcoin weer een mooie stijging mee kunnen maken. Dit kwam gisteren echter ten einde met een flinke koersval. Is dit het begin van een langdurige bearmarkt of is het slechts een correctie die gevolgd wordt met nieuwe hoogtepunten? Vandaag neemt onze analist jullie mee door de verschillende timeframes en bespreekt hij de mogelijkheden.

Op de week-grafiek hebben we de extended Fibonacci 3.618 bereikt en waarschijnlijk is daar door veel traders wat winst genomen. Aangezien we geen historische data hebben is dit de enige manier om eventuele resistance zones te bepalen naast de psychologische zones.

Zouden we alvast wat vooruitlopen op de zaken en de Fibonacci over de weekly trekken dan valt direct op de zone tussen de 0.5 en 0.618 confluence heeft met de top rond $20K.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

Op de dagelijkse grafiek hebben we een bevestiging van de top en als we de daily Fibonacci erbij pakken dan valt de golden pocket redelijk in de buurt van de 0.382 van de weekly Fib. Dit is een mogelijke level voor een reversal. Echter ligt er een dunne bodem support en ligt het main support op de vorige top van 2017/2018 zo rond de $20K.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin 4 uurs-grafiek

Op de vier uurs-grafiek is momenteel een retest gaande van de uitbraak van de vorige high. Dit is tevens de golden pocket gemeten van de laatste impulse wave. De ema’s staan er nog goed voor en de ema100 biedt vooralsnog ondersteuning.

De rsi heeft het oversold gebied aangetikt en is momenteel weer naar boven aan het kijken. De toegevoegde ema op de rsi heeft confluence met de middenlijn en kan hier voor weerstand gaan zorgen.

BTC 4 uurs-grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Als er op de vier uurs-grafiek vandaag rond de witte zone een higher low wordt gezet dan verwacht onze analist dat de Bitcoin koers zijn weg naar boven weer gaat vervolgen. We kunnen dan gaan kijken naar de volgende weerstandszones op $41.647 en de $45.000.

Krijgen we een 4h candle close onder de witte zone dan verwacht onze analist de prijs verder zal zakken tot richting de ondersteuningszone van $28K – $30K. Als ook deze zone niet gehouden wordt zal BTC de highs van 2017 op gaan zoeken rond de $20K. Wel vertelt onze analist dat de kans op zo’n grote crash niet erg groot is.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top