Newsbit

bitcoin crash

Bitcoin prijs Crasht met bijna 20% – wat is de oorzaak?

bitcoin crash

Er werden tientallen miljarden weggevaagd toen de Bitcoin prijs ineenzakte vannacht. Is de echte angst voor een bearmarkt nu van start gegaan, of was het slechts een gezonde correctie?


Bitcoin prijs daalt tot $32.500

Het was een slecht weekend voor de cryptomarkt. Nadat Bitcoin de $40.000 bereikte en de wereldwijde marktkapitalisatie boven de $1 biljoen steeg, volgde afgelopen zondag een flinke correctie.

Volgens CoinMarketCap schommelt de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt nu rond de $941 miljard. Dat betekent dat de cryptomarkt ongeveer 17% van zijn waarde heeft verloren in de afgelopen 24 uur. Er is dus in 1 dag tijd meer dan $60 miljard verdampt. De grootste cryptomunt, Bitcoin, verloor in de afgelopen 24 uur ongeveer 20% van zijn waarde en zakte zelfs even tot een dieptepunt van $32.500. Ondanks deze grote crash is BTC trouwens niet de munt die het zwaarst is getroffen vandaag.

Bitcoin prijs crasht met 20% – Bron: tradingview

Ondanks deze grote crash is BTC trouwens niet de munt die het zwaarst is getroffen vandaag. Ethereum zag haar koers met 22% dalen, Ripple verloor 25%, Litecoin 25,2% en zelfs EOS 28%. Interessant is ook dat het handelsvolume flink is gestegen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat heeft gezorgd voor de koers crash?

Gisteren zagen we al een voorproefje van de crash die vannacht heeft plaatsgevonden. De BTC prijs daalde toen met zo’n 10 procent maar herstelde vervolgens weer razendsnel. Toch lijken er wat signalen te verschijnen die aangeven dat er een mogelijke piek is bereikt. Dit heeft gezorgd voor een veel hogere verkoopdruk bij kleine handelaren.

Misschien heeft het ook iets te maken met factoren buiten de crypto community. In Engeland heeft de HSBC bank namelijk cryptohandelaren geblokkeerd om hun geld te storten op rekeningen van de bank, zo schrijft de Sunday Times. Het herinnert ons eraan dat, hoewel het verhaal van institutionele investeerders die de ruimte binnenkomen de cryptowereld nog een lange weg te gaan heeft.


Ook de aandelenmarkt is rijp voor een correctie

Ook op de aandelenmarkt lijkt het sentiment langzaam om te slaan. Futures-markten waren allemaal gedaald op het moment van schrijven, met de S&P, Dow, Nasdaq en Russell 2000 Futures allemaal in het rood. Dat komt grotendeels door een verandering in de stemming rond 2021 en een steeds populairder wordende opvatting dat sommige aandelen veel te duur zijn.

“Na een aantal maanden optimistisch te zijn geweest, worden we zeker voorzichtiger op de aandelenmarkt op deze niveaus”, schreef Matt Maley, de belangrijkste marktstrateeg bij Miller Tabak + Co., in een notitie.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top