Bitcoin

Bitcoin prijs duikelt plotseling met 10% naar beneden

De Bitcoin prijs is een uur geleden plotseling flink gecrasht. De prijs viel rond 20:30 in een half uur tijd met duizenden dollars omlaag.


Een hevige crash gevolgd door een sterk herstel

Rond 21:30 bereikte BTC een dieptepunt van $34.450, wat een prijsdaling van meer dan 10 procent is. Ondanks de plotselinge koerscrash lijken handelaren niet in paniek te zijn geweest. De dip werd razendsnel opgekocht en de Bitcoin prijs is alweer hersteld tot $38.000.

Bitcoin prijs crasht tot $34.450 – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat veroorzaakte de Bitcoin prijscrash?

Wat nou precies de reden is van de crash is lastig te achterhalen. Wel spelen er een aantal belangrijke factoren die zorgen voor een hoge verkoopdruk. Zo merkte de CEO van CryptoQuant, genaamd Ki Young Ju, op dat de Miners Position Index onlangs het hoogste niveau sinds juli 2019 heeft bereikt. Dit hoogtepunt suggereert dat miners massaal Bitcoins verkopen en dus veel verkoopdruk uitoefenen op de markt.

Verder vertellen analisten dat de Relative Strength Index (RSI) zijn hoogste punt ooit heeft bereikt. Dit betekent dat BTC extreem ‘over-gekocht’ is. Wel moet gezegd worden dat de RSI vaker hoog ligt bij een activa die zich in een bull markt bevindt. Dit hoeft dus niet direct te betekenen dat er een correctie aan zit te komen.

Tot slot hebben we te maken met het sentiment dat bij individuele beleggers speelt. BTC investeerders hebben de afgelopen weken geweldige winsten geboekt, dus het is niet zo gek om winst te nemen op dit niveau. Zeker in het weekend, wanneer institutionele beleggers vaak minder actief zijn, speelt deze hogere particuliere verkoopdruk een grotere rol.

Bitcoin nieuws

Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’