Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 26 juli 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Bitcoin heeft een aantal mooie groene dagen achter de rug. Gaan we deze weg vervolgen of was dit maar tijdelijk?

Nadat de onderkant van de daily range ($30.8K) was bereikt is de Bitcoin prijs weer opgeleeft. De prijs is de afgelopen dagen flink gestegen en bevindt zich alweer bijna aan de bovenzijde van de range, die ligt rond de $41.000.

De ema100 staat nog steeds boven de ema200 en kan er, als de koers door blijft stijgen, boven blijven. De trendlijn die al geruime tijd op de rsi stond is nu ook eindelijk gebroken, dit is best een bullish signaal. Laten we eens snel gaan inzoomen om meer details te vergaren.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

De 4-uurs grafiek ziet er ook mooi uit. De koers is boven alle ema’s gekomen en de ema55 heeft de ema100 alweer bullish gekruist. Ook de rsi laat veel kracht zien. Nadat het de ema heeft gekruist heeft de rsi deze twee keer terug getest waaruit een mooie bounce volgde die de koers weer wat verder omhoog heeft geduwd.

Bitcoin lijkt de daily range high vandaag nog te gaan bereiken maar wat gebeurt er dan? Het meest logische zou zijn dat we retracen naar EQ van de daily ranges. De EQ is het midden van de daily range en is aangegeven met de paarse stippellijn. Deze range heeft confluence met de daily, weekly en monthly open.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek zien we niet veel meer info dan we al besproken hebben. Dit komt door de enorme impulse move die Bitcoin achter zijn kiezen heeft. Voorlopig ziet onze analist nog geen zwakte. Zo zijn de ema’s hier allen in bull stand en neemt het momentum toe. Ook de koers lijkt nog door te willen zoals eerder al aangegeven.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat we vandaag of wellicht morgen de daily range high gaan bezoeken. Dit ligt rond de $41K. Wat er dan gaat gebeuren is afwachten. Het momentum kan zo bullish zijn dat we in één keer door gaan schieten. Maar het meest logische zou zijn dat we na de higher high op de daily een higher low gaan neerzetten. Als BTC eenmaal de daily range high bereikt zou een retrace naar de monthly open prima passen in het bullish scenario.

Verder kijkt onze analist nog steeds naar dezelfde range als afgelopen weken. Bij de $41K ligt major weerstand en rond de $30.8K ligt major support. Daartussen, op $35.5K, ligt nog de middenlijn van de daily range die ons support kan geven.

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?