Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 26 oktober 2020

Hoe gaat het met de BTC prijs? Elke maandag analyseert onze crypto analist de Bitcoin grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin weekly chart

Afgelopen week hebben we een leuke stijging gezien van ruim 15% en hierbij hebben we het blauwe weerstands blok gebroken. Tevens zien we dat de Bitcoin koers ook door de cloud van de ichimoku is gegaan wat enorm bullish is. Zeker met de cloud twist die we kunnen spotten. De vorige keer dat er een cloud twist te zien was op de weekgrafiek was toen de bull run van start ging.

BTC weekly chart – Bron: Tradingview

Bitcoin daily chart

Op de dagelijkse grafiek zien we een krachtige uitbraak van de gele en blauwe zone met een hoop volume. Echter, het volume was maar voor korte duur en zakte gelijk weer terug naar het niveau voor de uitbraak. Het lijkt er daarom op dat dit het voorlopig was en BTC eerst weer op adem moet komen. Op de rsi zien we het momentum ook afnemen en lijkt een test op de ema onvermijdelijk welke momenteel confluence heeft met de 70 lijn.

Als we de impulse wave meten met de fibonacci dan zien we de golden pocket confluence hebben met het gele blok. Een retrace naar dit level zal zo gek nog niet zijn.

BTC daily chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 4h chart

De vier uursgrafiek ziet er niet heel sterk uit vandaag. Nadat er een Higher High gezet was is deze gelijk weer ingestort. HIerdoor is de kans nu aanwezig dat er een lower low geprint gaat worden. De ema’s staan nog bullish alleen het momentum neemt af wat kan duiden op een bearish crossover. De rsi heeft deze crossover al gemaakt en blijft lichtjes dalen. Om over het volume maar te zwijgen want die is dramatisch te noemen. Verder is er weinig waar te nemen op de 4h grafiek dus pakken we de 1h grafiek er ook nog maar even bij.

BTC 4H chart – Bron: Tradingview

Bitcoin 1h chart

Op de 1-uurs grafiek bevindt BTC in een zijwaartse range waarbij de korte ema’s (8/21) bearish aan het kruissen zijn. Ook de rsi is hier al bearish gekruist en bevind zich in de neutrale zone onder de middenlijn.

BTC 1H chart – Bron: Tradingview

Onze analist kan dan ook niet anders concluderen dat er op de lagere timeframe eerst nog een retrace plaats zal gaan vinden voordat we verder omhoog kunnen kijken. Op de hogere timeframes is onze analist trouwens wel bullish.

Hij verwacht dat de retrace de prijs kan laten dalen tot de $11.8k – 12.2K. Mochten we dat level niet houden dan is $10.8K de eerstvolgende stop. Mocht de prijs stijgen, dan ligt de eerstvolgende weerstands zone die we tegen gaan komen rond de $14K. Daarna kan de prijs snel verder stijgen tot richting de $16k.