Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 27 september 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week grafiek

Is de bull run over of is dit nog maar het begin van een bull run met een langere cyclus? Op de week grafiek zien we een aantal vergelijkingen die onze analist met jullie wil doornemen. Zo is te zien dat we qua aantal dagen in een bullmarkt aardig op schema lopen met de twee voorgaande bull runs. Zo is er bij de voorgaande bull runs ook nadat de top is gevormd een neerwaartse channel ontstaan die de koers helemaal naar de Fibonacci 0.618 heeft laten retracen, deze level ligt rond de $20K wat jarenlang de ATH is geweest. Deze neerwaartse trend is ook op de rsi te zien (blauwe lijnen) en na uitbraak ervan is de Bitcoin koers weer flink gaan stijgen.

Opmerkelijk is dat de run van 2013 twee impulse waves kent en die van 2017 maar één. In 2013 is er in de bull run een kleine retrace geweest naar de Fibonacci 0.382. Op deze level is de koers momenteel ook gebounced. Echter zien we een duidelijke lower high op de weekgrafiek en zolang er geen higher low neergezet kan worden blijven de bears in controle. Echter, als de bulls weer kracht winnen, ligt de longterm target voor BTC tussen de $100K en $130K.

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 3 dagen grafiek

Ook op de 3-daagse grafiek zien we wat vergelijkingen met de vorige bull runs. Zo is er in juni een 0.382 retrace geweest en wordt er in september de high terug getest. Enige verschil met nu en 2017 is dat er in 2017 wel een higher high is neergezet en nu juist een lower high. De $40K (gele lijn) is nu wel major support wat BTC vast moet weten te houden. Als de koers onder dat niveau zakt lijkt de kans groot dat de prijs toch nog terug zal zakken richting de 0.618, die ligt rond de $20K.

BTC 3D grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek verhandeld Bitcoin tegen weerstand aan van zowel de Break Of Structure (BOS) als de ema55. De rsi is wel lichtelijk bullish. Deze ligt namelijk die boven het 50 niveau en de ema. Het is jammer dat nadat de BOS voor de 1e keer geclaimed was er een grote drop is geweest. Het zag er namelijk uit als een perfecte flip.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Short term heeft BTC-weerstand van de Break Of Structure zo rond $44K. Support ligt onderaan de tradingszone op de gele lijn rond de $40K. Boven de BOS ligt het volgende weerstandsniveau op de monthly open rond $47K en komen we op de High Time Frames onder de gele lijn dan zouden we wel eens de fib 0.618 (20K) op kunnen gaan zoeken.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken