Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 29 maart 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor ? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

De dag na de analyse van vorige week heeft Bitcoin zich eindelijk gedragen zoals volgens het boekje. De supply zone is aan de onderzijde gebroken en tegelijkertijd speelde het rising wedge patroon uit. Dit zorgde voor een retrace op de ema55 rond de $50.360.

Hoewel er daar een higher low is gezet blijft een higher high voorlopig nog achterwege. Wanneer we op dit punt een topvorming gaan zien sluit onze analist een daling naar de ema100 niet uit. De supply zone en de Golden Pocket retrace worden dan namelijk bearish geretest. Er komen dus behoorlijk wat signalen samen op dat punt.

De rsi is boven het 50 niveau weten te blijven maar wordt op dit moment afgewezen door de ema.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat de lows steeds lager worden ten op zichte van de gele down trendlijn. Met andere woorden; er komen steeds meer lower highs op de grafiek bij.

Gezien de dagelijkse grafiek verbaast het onze analist dat de ema’s op de vier uurs grafiek nog support bieden aan de BTC koers zo vlak onder de supply zone. Ze schuren al 3 dagen tegen elkaar aan, maar een bearish cross-over heeft nog niet plaats gevonden. De rsi loopt ook al een aantal dagen mooi omhoog en heeft net 2x het 50 niveau getest.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Bij de eerste oogopslag ziet de 1-uurs grafiek er best aardig uit. We zien higher lows maar de highs blijven hetzelfde. Hier is dan ook een breaker gevormd die gebroken en geretest moet worden alvorens de koers verder omhoog kan.

De ema55 is de andere twee ema’s al bullish gekruist en wanneer je een trendlijn op de rsi zou tekenen dan is die ook al bullish gekruist. Zullen dit de eerste tekenen zijn van uitbraak omhoog?

BTC 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zolang Bitcoin op de 4-uurs grafiek niet boven de breaker uit kan komen bestaat er een redelijke kans dat de prijs zal dalen. Rond de $50K en $47K ligt wat support maar een daling richting de $42K zou betekenen dat het inefficiency block gevuld zou worden. Daar ligt de major support.

Aan de andere kant zou het een goed teken zijn als de breaker op de 4-uurs grafiek gebroken wordt. Als dit gebeurt kan de Bitcoin prijs snel richting de $67.000 stijgen.