Bitcoin, Prijsanalyse

Newsbit 30-08-2021 08:48 leestijd 2 - 4 min

Bitcoin prijsanalyse 30 augustus 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin maand grafiek

We zijn alweer aan het eind van augustus gekomen dus bekijken we vandaag ook de Bitcoin maandgrafiek. We zien hier een nette bullish candle die met grote waarschijnlijkheid boven het daily niveau van $41.5K gaat sluiten. De rsi is ook behoorlijk sterk aan het stijgen en de ema is dalende. Onze analist verwacht dat hier een bullish cross-over zal ontstaan. Dit kan nog wel een tijd duren aangezien het de maand grafiek is.

BTC maand grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin week grafiek

Nadat in april het extended fiboonacci level 1.618 van de bear markt (2018) is bereikt is de koers gaan retracen. In totaal is de Bitcoin koers met 55% gedaald. Dat is een grote daling maar we zien dit soort dalingen vaker in een bull markt. We kunnen nu wel stellen dat er een (voorlopige) bodem is gezet. Deze (voorlopige) bodem is gevormd op de Fib 0.382 wat een level is die vaak wordt terug getest bij een break-out. 

Dit betekent zeker niet dat de BTC prijs niet lager zou kunnen zakken. Zolang de weekly sluit boven $41.5K verwacht onze analist echter geen verdere daling. Hier ligt namelijk confluence met de fib 0.382 wanneer je de laatste upmove meet.

De RSI ligt er prima voor. Momenteel is die iets dalende en lijkt de ema en 50 niveau terug te willen testen. De rsi moet er alleen niet onderuit zakkenwant dan zou de koers best eens naar de eerdergenoemde Fib 0.5 gaan dalen op $25K

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag grafiek

Op de dag grafiek loopt BTC momenteel tegen een weerstand aan die moeilijk blijkt om te doorbreken. De daily bear div is nog niet echt gespeeld maar de rsi zit wel vast onder de ema en is dalende. Op de VPVR zien we weinig support liggen maar pas op de daily level van $41.5K ligt weer een bult support.

Alle drie ema’s liggen ook rond dat level. Gezien de koers die een redelijke afstand heeft tot de ema’s en alle andere bevindingen lijkt een daling tot aan de daily level helemaal niet zo gek.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat de Bitcoin prijs binnen een jaar vanaf nu naar de $100K zou kunnen stijgen. Hier liggen namelijk diverse Fib levels die samenkomen. Maar voordat we daar zijn zal er vast nog wel het één en ander gebeuren op de korte termijn.

Zo verwacht hij eerst nog een daling richting de $41.5K zolang we niet boven het roze gebied traden. Wanneer Bitcoin boven het roze gebied komt kunnen we kijken naar het weerstandsniveau op $58K en daarna de ATH.

Bitcoin nieuws

Ligt een Verdere Daling van de Bitcoin Koers in het Verschiet?
Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Texas is het thuis van 30% van alle Bitcoin miners
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen
Shiba Inu Burnrate Schiet Omhoog met 627%