Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 4 oktober 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week grafiek

Afgelopen week heeft de Bitcoin een mooie bullish candle neergezet. Wel is de koers helaas gesloten onder de blauwe lijn. Deze week moet duidelijk worden of BTC de trendlijnen kan breken of dat we weer een ritje naar beneden gaan krijgen. De ema’s staan nog steeds goed voor de bulls en de rsi is boven de ema gesloten maar ondervindt wel weerstand van de trendlijn.

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag grafiek

Op de dag grafiek is duidelijk een rejection te zien op de blauwe lijn. Gemeten met de Fibonacci tool ligt de golden pocket ter hoogte waar een eventuele tweede schouder kan gaan vormen. Als dit confluence heeft met een terugtest van de rsi op de ema en het 50 niveau is de kans redelijk aannemelijk dat de Bitcoin koers spoedig weer tussen de $50K en $58K verhandeld zal worden.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek kruist de ema55 de overige twee ema’s bullish. Wel zien we ook een behoorlijk stuk inefficiency. Dit ligt ter hoogte van de twee gele lijnen die op te vorige tops staan en confluence hebben met de Fibonacci 0.5 en 0.618. Wanneer de Bitcoin koers daar heen daalt krijgen we het “Bart Simpson” patroon. De rsi ligt momenteel al onder de ema en lijkt deze weer bearish te willen retesten.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op de korte termijn verwacht onze analist een daling naar de Fibonacci levels 0.5 – 0.618 om vanuit daar weer naar de $50K – $58K zone te stijgen. Net onder de $50K ligt weerstand. De main support vinden we op $41K. Onder dat niveau vinden we nog wat ondersteuning rond de $37K en $30K.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?