bitcoin koers
Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 5 april 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin daggrafiek

Bitcoin heeft een kleine stijging meegemaakt tot in de supply zone na de analyse van afgelopen week. Bovenaan de supply zone is er een topvorming ontstaan met lichte bearish candles. De stijging is doorgezet, precies tot in de golden pocket.

Aangezien er geen candle close boven het oranje Fibonacci level is geweest op $60.154 is de kans op een daling iets toegenomen. Op de rsi zien we een trendlijn die niet gebroken kan worden door de rsi, althans nog niet. De rsi beweegt ook weer onder de ema en ligt op het moment van schrijven nog net boven het 50 niveau.

BTC daggrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

De 4-uurs grafiek ziet er niet erg veel belovend uit. BTC lijkt te rangen tussen de 3 groene Fibonaci levels. Aangezien de monthly open bearish is geretest en deze retest prachtig in de golden pocket is gekomen van de wave down verwacht onze analist een daling tot aan de ema200 zo rond de $55.000.

De ema’s staan nog in het voordeel van de bulls maar de rsi zit wel in een downtrend. Zo bevindt de rsi zich onder de ema en onder het 50 niveau.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uurs grafiek

Op de 1 uur grafiek zijn de ema’s 55 en 100 al bearish gedraaid en bevindt de koers zich onder de ema200 die nu als weerstand zal gaan dienen. De rsi heeft een flinke daling naar het 30 niveau gehad en bounced er nu flink vanaf weer richting de ema. Dit wordt de 1e terug test nadat de rsi de ema bearish is gekruist.

Je ziet ook een verticale gele lijn op de grafiek staan. Hiermee wil onze analist laten zien wat hij vorige week en al vaker benoemd heeft in zijn analyses. Wanneer je een trendlijn op de candles en de rsi hebt kun je vaak aan de rsi al zien wat de koers gaat doen. Kijk maar na de gele lijn je ziet al een uitbraak op de rsi terwijl die op de candles pas een uur later kwam.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Als we op de high time frame niet boven de $59.800 kunne komen acht onze analist de kans het grootst dat de Bitcoin koers wat zal dalen. De eerste stop zal rond de $55K liggen maar een daling naar de $50K sluit hij ook niet uit.