BItcoin
Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 6 september 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week grafiek

We hebben een prachtige weeksluiting achter de rug. Dit is de 3e candle close boven de BOS (Break Of Structure). Er lijkt nog maar weinig in de weg te zitten naar de ATH die ligt op $64.895.

Het bullish momentum neemt toe op zowel de ema’s als op de rsi. Wanneer eenmaal de All Time High gebroken wordt ligt de volgende lange termijn target, gebaseerd op de Fibonacci reeks, rond $108K. Echter, voordat we daar zijn zal er nog genoeg gebeuren en zullen er nog diverse instap momenten voorbijkomen.

BTC week grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag grafiek

De Break of Structure is terug getest en daarnaast is het orderblock (roze op de onderstaande grafiek) ook gebroken. Hierdoor lijkt de Bitcoin koers onderweg te zijn naar het volgende weerstand niveau zo rond de $58K.

Op de VPVR (rechts) zien we daar een berg aan weerstand liggen wat eenmaal geflipt voor support moet gaan dienen. Het bullish momentum op de ema’s begint toe te nemen en de rsi is de trendlijn voorzichtig aan het breken. De rsi zit nog wel onder het 70 niveau en voor de echte bullish moet deze boven het 70-niveau liggen.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

De highs zijn mooi gebroken en nu is het wachten op een duidelijke topvorming zodat we de Fib goed kunnen plaatsen. Mocht dit de top zijn dan valt de laatste high mooi tezamen met de golden pocket zone.

De ema’s beginnen wijder uit elkaar te bewegen wat betekend dat de bull kracht aan het toenemen is. De rsi bevindt zich prachtig in het bullish gedeelte en lijkt even z’n rust te pakken. De toegevoegde ema op de rsi stijgt ook richting het bullish gedeelte.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Bitcoin is nog altijd zeer bullish en de volgende stop zal rond de $58K liggen. Het enige wat daarvoor nodig is, is wat bull power. Het is belangrijk dat het $48K niveau als support blijft dienen. Het zou een positief teken zijn als we de komende dagen higher lows zullen zien vormen. De ATH komt steeds dichterbij.

Bitcoin nieuws

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact
Crypto analist denkt dat de bodem bereikt is voor Bitcoin
Bitcoin maakt zich klaar voor ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt