Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 9 augustus 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Bitcoin is de afgelopen week even teruggezakt naar het supportniveau rond de $38K, waar vervolgens een test op de ema’s is geweest. De koers is nu echter onderweg naar het $46K gebied en heeft momenteel alweer een higher high op de kaart gezet. Als er nu een higher low neet gezet wordt zou het een ideaal plaatje zijn.

De ema’s bewegen prima omhoog en een bullish cross-over van de ema100 ten opzichte van de ema200 lijkt onderweg te zijn. De ema’s hebben op dit moment confluence met de supportzone van de VPVR. De rsi heeft een kleine rejection ondervonden van het 70 niveau en lijkt de oplopende ema terug te gaan testen. Al met al positieve signalen op de daily. Laten we maar snel eens verder gaan inzoomen.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een prachtige bullish move op de grafiek. Wie deze analyses vaker bekijkt heeft onze analist vast wel eens horen zeggen dat wanneer de bulls er zin in hebben een retrace naar het Fibonacci level 0.618 vaak niet gehaald wordt. Dat komt omdat de 0.382 dan vaak al power laat zien. Precies dat is wat er de afgelopen 5 dagen geleden is gebeurd. De koers is eigenlijk vanaf dat punt als een speer omhooggegaan en steeg ruim 10% in 8 uur tijd.

De ema’s staan bullish en het momentum neemt toe. Wel staan de candles ver van de ema’s af. De rsi is onder de ema terecht gekomen. We moeten nu oppassen voor een rejection aangezien de ema nog dalende is. Op zich zou dat niet heel erg moeten zijn. Een retrace op de Fib naar 0.5 – 0.618 mag best en helemaal mooi zal zijn als de golden pocket nog gepakt wordt met een wick. Daar ligt namelijk ook de confluence met de ema’s.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Op de 1 uur grafiek zien we een ‘descending broadening channel’, dit is een bullish patroon. Echter zien we ook dat de Bitcoin koers onder de ema55 wil gaan duiken en dat de rsi al dalende is en zich onder de ema bevindt. Op de rsi kunnen we ook nog een neerwaartse trendlijn leggen waar momenteel weerstand geboden wordt.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Voor de lange termijn is onze analist bullish. Voor de korte termijn verwacht onze analist een retrace naar de vorige highs rond de $41.5 – $42.5K. Daarna zal de koers waarschijnlijk weer omhooggaan. Het zou ook kunnen dat we een wick krijgen tot het $41K niveau, waar de golden pocket ligt. Het is echter wel belangrijk dat we in ieder geval boven de $41K sluiten anders krijgen de bears weer controle en zou de koers kunnen dalen tot richting de $38K.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken