Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijsbodem dichtbij volgens Bloomberg

Volgens analisten bij Bloomberg heeft een belangrijke prijs momentum indicator een cruciale zone bereikt voor de Bitcoin. Betekent dit dat BTC de bodem heeft bereikt?


RSI zegt dat Bitcoin prijsbodem nabij is

De Bitcoin zakte vandaag met meer dan 10 procent naar een dieptepunt van net boven de $38.000 na de aankondigingen van de Federal Resreve en de waarschuwingen van de Russische Centrale Bank.

Bitcoin 1 uurs grafiek – Bron: Tradingview

Volgens de analyse, gedeeld door de experts van Bloomberg Business, betrad de relatieve sterkte-index (RSI) van Bitcoin de magische 30-40-zone.

Historisch gezien, wanneer de RSI lager is dan 40, is de Bitcoin zwaar over verkocht (oversold). Op dat moment hebben de bears normaal gesproken geen energie meer om de prijs verder naar beneden te drukken. Het zou dus goed kunnen zijn dat de verkoopdruk straks eindelijk weer afgelopen is.

De RSI bevindt zich sinds begin januari in “oversold” gebied. Op 7 januari 2022 bereikte de RSI een dieptepunt voor Ethereum. Dat is de reden waarom sommige analisten er zeker van zijn dat de Bitcoin en grote altcoins de bodem van de aanhoudende mini bearmarkt naderen.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een zeer pijnlijke dag voor crypto investeerders

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met meer dan 10% gedaald. De prijs bereikte zelfs even een dieptepunt van $38.100. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token rond de $38.300.

Het feit dat de Amerikaanse federal reserve de rente tarieven zal gaan verhogen en de steun aan de economie zal afbouwen heeft voor enorm veel angst op de aandelen en cryptomarkt gezorgd.

Hierdoor ontstonden enorme liquidaties. Volgens Coinglass zijn de afgelopen 24 uur meer dan $726 miljoen aan crypto posities geliquideerd. Bulls zijn verantwoordelijk voor meer dan 81% van dit enorme volume.

Bitcoin nieuws

Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC Amerikaanse spot Bitcoin ETF van One River afgewezen door SEC
Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten