Nieuws

Bitcoin richting $4200, Ethereum en Ripple stijgen mee


De Bitcoin koers kruipt vandaag langzaam richting de $4200 dollar grens en ook Ethereum en Ripple stijgen langzaam mee. Deze grens is het belangrijkste punt sinds tijden. Gaat deze spoedig doorbroken worden?


Bitcoin koers stijgt naar $4100 dollar

De prijs van de belangrijkste cryptocurrency stijgt vandaag. Hiermee komt BTC steeds dichterbij een hele belangrijke grens, namelijk het weerstandsniveau van $4200 dollar. Als de munt hier doorheen weet te breken verwachten we een grote stijging.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $4090 dollar. Eén dag geleden lag de BTC prijs nog rond de $4045 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag een groei van ongeveer 1.18 procent meemaakt.

 
Bitcoin koers

Onze verwachting is dat de Bitcoin niet zomaar de $4200 grens gaat doorbreken. De munt zal naar verwachting wel een tijdje tegen deze grens aanhikken. Pas als dit prijsniveau wordt doorbroken zullen we een flinke stijging mee maken. Wij raden aan om de koers de aankomende week nauwlettend in de gaten te houden.

 

Ook de Ethereum prijs kruipt langzaam omhoog

Eigenlijk zien we de gehele cryptomarkt vandaag groen kleuren. De Bitcoin prijsstijging lijkt ook de prijzen van de belangrijke altcoins mee omhoog te slepen. Zo ook die van Ethereum.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH rond de $140,30 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $139,40 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met ongeveer 0,80 procent is gestegen.

 
ethereum prijs

Ethereum nadert ook een belangrijke weerstandsniveau, namelijk de $145 dollar grens. Als deze doorbroken wordt verwachten we een prijsstijging richting de $160 dollar.

 

Ripple (XRP) staat op het punt van een belangrijke beslissling

Ripple maakt vandaag een soortgelijke prijsstijging mee. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,318 dollar. 24 uur geleden lag de Ripple prijs rond de $0,315 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 0,90 procent is gestegen.

 


Eerder deze week schreef Newsbit al dat XRP voor een belangrijke beslissing staat. De Ripple koers zit op het moment vast maar een uitbraak naar boven ligt in de lijn der verwachting. De cryptomarkt heeft momentum nodig en een BTC koersstijging tot boven de $4200 dollar zal het perfecte zetje kunnen zijn om de Ripple koers omhoog te laten vliegen.