Nieuws, Trending

Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen stijgen, Loopring vliegt omhoog


De koersen van de drie belangrijkste cryptocurrencies zien vandaag een plotselinge stijging. Er is echter 1 munt die de laatste paar dagen enorm goed presteert: Loopring, stijgt in 7 dagen tijd met 78%.


Bitcoin (BTC) koers stijgt met 2,5 procent

De Bitcoin koers ziet deze ochtend een plotselinge stijging. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3750 dollar. Eén uur geleden lag de koers nog rond de $3660 dollar. Dat betekent dat de BTC prijs in een uur tijd met zo’n 2,5 procent is gestegen.

De plotselinge prijsstijging van deze ochtend zorgt ervoor dat een periode van relatieve rust, die de cryptomarkt de afgelopen 7 dagen mee heeft gemaakt, wordt doorbroken. De flinke koersstijging kan worden opgevat als teken van sterkte. Echter, om te kunnen spreken van een positieve trend moet de Bitcoin koers stijgen tot boven de $4000 dollar grens.

 
Bitcoin koersRipple (XRP) ziet lichte prijsstijging

Ook de Ripple koers is vanochtend gestegen, alleen net iets minder hard dan de Bitcoin prijs. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,332 dollar. Eén uur geleden lag de koers nog rond de $0,325 dollar. Dat betekent dat de XRP prijs in een uur tijd met zo’n 1.4 procent is gestegen.

De $0,32 dollar grens blijft nog steeds staan als sterk ondersteuningspunt, waardoor Ripple een vrij solide koop lijkt. Let wel, als de koers onder deze grens zakt dan kan de munt ver weg zakken. Een strakke stoploss is dus te adviseren.

 
ripple koersEthereum (ETH) stijgt tot boven $125 dollar

Ethereum maakt een vergelijkbaar koersverloop mee, als die van de Bitcoin. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum token rond de $125 dollar. 1 uur geleden lag deze prijs nog rond de $121,50 dollar. Dat betekent dat de koers in een uur tijd met zo’n 2.2 procent is gestegen.

Ethereum kent een enorme volatiliteit de laatste maanden en dat zal zeker nog niet afnemen. De Constantinople fork die er aan zit te komen is controversieel en heeft de Ethereum community verdeeld. Daar komt bij dat deze hardfork uitgesteld is door veiligheidsredenen. Naar verwachting zal de hardfork nu plaatsvinden tussen 26 en 28 februari.

Wat deze hardfork voor invloed gaat hebben op de ETH prijs is lastig te voorspellen. Als de fork positief wordt ontvangen zal de koers wel eens een flinke stap vooruit kunnen maken. Valt de fork tegen dan kan de ETH koers flink onderuit gaan.

 Loopring koers stijgt in 1 week met 78 procent

De cryptomunt die deze week het beste presteert is Loopring (LRC). Op het moment van schrijven ligt de Loopring prijs rond de $0,071 dollar. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $0,055 dollar. Dat betekent dat de LRC koers vandaag met 28 procent is gestegen.

Eerder deze week startte Loopring met haar indrukwekkende koersstijging. 6 dagen gelden lag de LRC prijs rond de $0,038 dollar wat betekent dat de koers binnen een week met meer dan 78 procent is gestegen.

 
loopring koers