Nieuws

Bitcoin, Ripple en Ethereum kunnen winst niet vasthouden


Vandaag, 11 december zien we dat de crypto markt wederom rood kleurt. Belangrijke cryptocurrencies als Bitcoin, Ripple en Ethereum hebben de de eerdere herstelpoging niet door kunnen zetten.


Bitcoin (BTC) kan winst niet vasthouden 

Nadat we de Bitcoin prijs gisteren even zagen groeien van $3400 tot meer dan $3600 dollar, zien we vandaag dat de grootste cryptocurrency haar winst niet heeft vast kunnen houden.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $3410 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $3560 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 3,5 procent is gedaald. Wel zien we dat de volatiliteit is teruggekeerd. De bewegelijkheid van de Bitcoin koers is deze maand namelijk verdrievoudigd. 

 Ripple (XRP) koers daalt met 2 procent

De op één na grootste cryptocurrency, Ripple, ziet haar koers vandaag ook dalen. Wel is de koersdaling een stuk minder scherp dan die van de Bitcoin en Ethereum. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP token rond de $0,299 dollar. 24 uur geleden lag de prijs nog rond de $0,305 dollar. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met ongeveer 1,7 procent is gedaald.

Wel zien we dat de Ripple koers vandaag weer onder de $0,30 dollar grens zakt. Dat kan wel eens betekenen dat de koers vandaag een extra klap gaat krijgen. Verdedigd XRP de $0,30 dollar grens dan is dat een teken van sterkte. Vandaag zal dus een sterke aanwijzing zijn.

 Ethereum (ETH) koers daalt met 4,3 procent

Nadat de Ether koers op 6 december onder de $100 dollar is gezakt, zien we dat de altcoin het zwaar heeft. Even leek Ethereum een inhaalslag te maken en steeg de koers op zondag rond de $97 dollar. Toch heeft de munt de winst niet vast kunnen houden. 

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Ethereum token rond de $88 dollar. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $91,80 dollar. Dat betekent dat we de Ethereum koers vandaag met zo’n 4,3 zien dalen.

Dash is vandaag de grootste verliezer van de top 20 grootste cryptomunten. De munt daalt vandaag met 8,15 procent en verhandeld voor $65,12 dollar. 

De totale waarde van de cryptocurrency markt ligt rond de $107,7 miljard dollar. Dat is een daling van ongeveer 4,3 miljard dollar ten opzichte van gisteren.