Nieuws, Trending

Bitcoin, Ripple en Ethereum: op naar een sterk herstel


Na een lange periode waarin de crypto koersen geleidelijk daalden zien we de Bitcoin, Ripple en Ethereum koersen eindelijk weer aantrekken.


Bitcoin (BTC) koers stijgt richting $3700

De sterke prijsstijging startte gistermiddag rond 14:40 uur. Op dat moment lag de prijs van 1 Bitcoin nog rond de $3440. Nu, 1 dag later zien we dat de Bitcoin koers rond de $3675 ligt. Dat betekent dat de koers in minder dan 1 dag tijd met 6,8 procent is gestegen.

Zoals we eerder schreven in de prijsanalyse zou een koersstijging tot boven de $4000 een ommekeer aan kunnen wijzen in het sentiment. Een dergelijke stijging zou daarmee ook een ‘monthly high’ zijn.

De vraag is nu of de koersstijging doorzet, of dat de prijs weer wat terug gaat vallen. Zoals te zien is in de afbeelding ontstaat er een channel. Een channel ontstaat na een kortstondige hevige prijsstijging. Zo’n channel vorming is belangrijk om in de gaten te houden. In deze periode wordt namelijk beslist of de koersstijging doorzet, of dat de prijs weer terugzakt.

Als je van plan bent Bitcoins te kopen, dan raden we aan een strakke stoploss aan te houden. Dit omdat het vrij onzeker is of de prijsstijging doorzet.

 Ripple (XRP) koers stijgt met 5 procent

Ook Ripple, de grootste altcoin, profiteert van het positieve sentiment. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,312. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $0,297. Dat betekent dat de Ripple koers vandaag met zo’n 5% is gestegen.

Ondanks deze prijsstijging is XRP 1 van crypto’s die de kleinste vooruitgang boekt. Zoals we schreven in onze prijsanalyse zal een koersstijging tot boven de $0,32 grens leiden tot positiviteit. Al tijden lang is dit prijsniveau een belangrijke grens. Als deze doorbroken wordt lijkt de weg richting de $0,40 vrij.

 
ripple koersEthereum (ETH) koerst stijgt met 10 procent

Ethereum is de best presterende top 3 cryptocurrency. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $119,5. 24 uur geleden lag deze prijs nog rond de $108,5. Dat betekent dat de Ethereum koers vandaag met meer dan 10% is gestegen.

In onze prijsanalyse gaven we aan dat een koersstijging tot boven de $115 een teken van sterkte zou zijn. Hier blijven we bij en dat betekent dat de weg richting de $135 vrij lijkt.

Zoals te zijn is in de onderstaande grafiek breekt ETH bijna uit de channel. Dat betekent dat er een goede kans is dat we vandaag opnieuw een stijgende Ethereum koers gaan zien. Wel is het ook hier verstandig een strakke stoploss aan te houden.

 
ethereum koers