Nieuws, Prijsanalyse, Trending

Prijsanalyse 5 februari: Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin

De belangrijkste cryptocurrencies lijken in een periode van relatieve rust te zijn beland. De koersen lijken vast te zitten. Blijft de markt zijdelings verhandelen of zit er een nieuwe bull run aan te komen? Lees het in dit artikel.


De crypto markt bevindt zich op een kritiek niveau

Nu het minder gaat met de crypto koersen horen we steeds vaker berichten waarin sommigen het einde van cryptocurrencies voorspellen. Aan de andere hand komt er een positief geluid uit een belangrijke hoek. Zo vertelt de CEO van Twitter dat hij een positieve toekomst voorspelt voor de Bitcoin. Jack Dorsey vertelt dat hij verwacht dat BTC een universeel betaalmiddel wordt op het internet.

Ook de CEO van, de grootste crypto exchange genaamd, Binance blijft positief. Hij vertelt dat grote bedrijven als Amazon spoedig bezig zullen gaan met het maken van eigen cryptocurrencies.

Uit een peilig die uitgevoerd is onder verschillende crypto experts blijkt dat de verwachting is dat het sentiment zal omdraaien. De experts verwachten dat 1 Bitcoin aan het eind van 2019 rond de $7000 dollar waard zal zijn. Mike Novogratz zegt dat het wat langer gaat duren voor de cryptoprijzen om weer een goede prijsstijging mee te maken, maar hij is overtuigd dat institutionele investeerders de crypto markt in zullen stromen. Dit zal zorgen voor extra kapitaal en flinke koersstijgingen.

Het lijkt erop dat de cryptocurrency markt zich op een omslagpunt bevindt. Als de belangrijke koersen onder de steunniveaus zakken, dan zal er een flinke prijsdaling plaatsvinden. Stijgen de crypto koersen dat duidt het erop dat we de bodemprijzen hebben gezien.


Prijsanalyse Bitcoin (BTC)

De Bitcoin koers blijft verhandelen in een kleine prijsrange. De BTC koers hield geen stand boven de $4000 dollar, wat een teken van zwakte is.

Hierdoor is er een kans ontstaan waarin de prijs van de grootste cryptocurrency terug kan zakken tot $3250 dollar. Een doorbraak onder dit ondersteuningspunt zal de negatieve spiraal door doen zetten en het sentiment negatief beïnvloeden. Een volgende sterke ondersteuning ligt op de $3000 dollar grens. Als de Bitcoin koers ook hier onder zakt zal de prijs kunnen dalen tot $2500 dollar.

Aan de andere kant zal het een teken van sterkte zijn als de Bitcoin koers tot boven de $4000 dollar stijgt. Als de BTC prijs een paar dagen boven deze grens zal blijven, dan geeft dit volgens ons een sterk koopsignaal af. De Bitcoin koers zal kunnen stijgen tot $4250 dollar en als er genoeg volume is zal de opwaartse trend zelfs kunnen oplopen tot $4900 dollar.

 
bitcoin prijsverwachtingPrijsanalyse Ripple (XRP)

Ondanks een goede opleving afgelopen week blijft ook Ripple terrein verliezen. De XRP prijs schoot 6 dagen geleden omhoog tot richting de $0,32 dollar. Echter, de munt heeft de prijsstijging niet door weten te zetten. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 XRP rond de $0,298 dollar. Het is dan ook aannemelijk dat de koers zal dalen tot de $0,28 dollar grens. Dit is namelijk een sterk ondersteuningspunt. Als de koers onder deze grens zakt is het mogelijk dat de Ripple koers tot onder de $0,25 dollar zakt.

Het is mogelijk dat Ripple een goede prijsstijging mee gaat maken. Als de XRP koers tot boven den $0,32 dollar stijgt, is het waarschijnlijk dat het positieve sentiment terugkeert. Volgens ons is het dan mogelijk dat de Ripple prijs tot boven de $0,40 dollar stijgt.

 
ripple koersPrijsanalyse Ethereum (ETH)

De Ethereum koers is de afgelopen weken flink teruggezakt. In aanloop naar de Constantinople hardfork bevindt de op 1 na grootste altcoin zich in een neerwaartse spiraal.

Een koersdaling tot onder de $103 dollar zal ervoor kunnen zorgen dat de koers zakt tot een volgend ondersteuningspunt van $83 dollar. Een koersstijging van boven de $115 dollar zal een teken van sterkte zijn. Als Ethereum boven dit prijsniveau weet te stijgen, zal de koers kunnen stijgen tot $135 dollar.

Er is dus veel winst te pakken op Ethereum, maar er zit een vrij groot risico aan. Wij raden Ethereum investeerders dan ook aan een stoploss rond de $102 dollar neer te zetten.

 
ethereum koersPrijsanalyse Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) is een van de enige grote cryptocurrencies die deze week goed presteert. De koers steeg deze week van $31 naar $34 dollar wat positief is. Echter kon LTC de weerstand van $36 dollar niet doorbreken. Als Litecoin deze grens weet te doorbreken is de kans groot dat de koers richting de $40 dollar grens stijgt.

Aan de andere kant is het mogelijk dat de Litecoin koers weer terugzakt. Als de LTC prijs onder de $32 dollar zakt is er een kans dat de munt terugzakt richting de $27 dollar. Als de koers ook onder de $27 dollar zakt, dan ligt er pas weer een ondersteuningspunt rond de $23 dollar.

Al met al ziet het er vrij goed uit voor Litecoin deze week. Wel raden we Litecoin investeerders aan om een stoploss neer te zetten rond de $28 dollar.

 
litecoin koers