crash
Bitcoin

Bitcoin sentiment daalt naar laagste score in anderhalf jaar

De Bitcoin (BTC) koers heeft gisteren zijn slechtste dag in maanden beleefd. De Bitcoin koers heeft een totale daling van meer dan 7% moeten ondergaan tot een dieptepunt van onder de $59.000, de laagste koers in bijna twee maanden tijd.

Het sentiment op de cryptomarkt is de afgelopen weken al flink gedaald, maar gisteren was wat dat betreft een echte mokerslag. De welbekende Fear & Greed Index is zelfs gekelderd tot het laagste niveau sinds begin 2023.

Bitcoin sentiment hard onderuit

De angst zit er momenteel goed in op de cryptomarkt. De Bitcoin koers is voor het eerst sinds 2 mei weer onder de gevreesde $60.000 gedoken na een genadeloze daling van meer dan 7%.

De dag werd ingeluid op een prijs van vlak boven de $62.000, maar de koers kreeg klap na klap te verwerken. Laat in de avond vond Bitcoin een bodem van ongeveer $58.400, waarna de koers snel herstelde tot boven de $60.000.

Ondanks de bemoedigende sprong is er veel pessimisme de cryptomarkt ingevloeid. Veel investeerders lijken de hoop op de bullmarkt te hebben opgegeven, en dat wordt sterk weerspiegeld in de Fear & Greed Index.

Deze bekende indicator voor het marktsentiment heeft gisteren zelfs een van zijn grootste dalingen van de laatste jaren doorgemaakt waarmee het in de ‘angst’ zone is beland. Begin mei was de laatste keer dat het marktsentiment volgens de indicator angstig was (een score tussen 24 en 50).

Op dit moment bevindt de Fear & Greed Index zich diep in de angst zone met een score van 30.De laatste keer dat de index op een dergelijk niveau stond was op 11 januari 2023. Destijds bevond de Bitcoin koers zich nog rond de $17.000, slechts twee maanden na de ineenstorting van crypto exchange FTX.

BTC crash te danken aan Mt. Gox

De forse daling in de Bitcoin koers, evenals de Fear & Greed Index, werd veroorzaakt door de failliete cryptobeurs Mt. Gox. Gisteren trad de in 2014 ten onder gegane beurs naar buiten met het nieuws dat het vanaf begin juli eindelijk zal beginnen met het teruggeven van meer dan 140.000 Bitcoins.

Mt. Gox verloor in 2014 een totaal van 850.000 Bitcoins toen het kopje onder ging na een reeks hacks en wanpraktijken. In de jaren na het faillissement werden grofweg 142.000 Bitcoins teruggevonden, maar gedupeerden wachten tot op de dag van vandaag nog altijd op een distributie hiervan.

Nu zal het proces eindelijk in gang worden gezet, en is het cryptoland als gevolg in rep en roer geraakt over de mogelijke verkoopdruk die ons te wachten staat. Meer dan $8 miljard aan Bitcoins zullen namelijk teruggegeven worden, en kunnen zomaar op de markt gedumpt worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers