mt.gox
Bitcoin Cash nieuws, Bitcoin

Bitcoin zakt naar $61.000 terwijl Mt. Gox volgende week met BTC-terugbetalingen begint

Mt. Gox heeft aangekondigd binnenkort te beginnen met de terugbetalingen van Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dit meldt de Japanse exchange in een officieel bericht. De beruchte crypto exchange ging in 2014 failliet. Op het hoogtepunt verwerkte Mt. Gox 70 procent van alle wereldwijde Bitcoin-transacties.

Terugbetalingen gaan starten na 10 jaar wachten

Voor de gedupeerden van het Mt. Gox-faillissement is dit geweldig nieuws. Na ruim 10 jaar zullen zij eindelijk vanaf begin juli hun Bitcoin en Bitcoin Cash ontvangen. Het nieuws over de terugbetalingen van Mt. Gox veroorzaakt echter flinke volatiliteit. Investeerders vrezen dat de terugbetaling van grote hoeveelheden Bitcoin en Bitcoin Cash de markt zou kunnen overspoelen en de prijzen zouden kunnen doen dalen.

Mt. Gox bereidt zich voor op start terugbetalingen

“De rehabilitatiebeheerder zal binnenkort beginnen met de terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash aan de cryptocurrency-exchanges waarmee de benodigde informatie voor de terugbetalingen is uitgewisseld en bevestigd.”

Volgens het bericht zijn inmiddels alle voorbereidingen getroffen voor een nette afhandeling van de betalingen.

“We hebben de tijd genomen om veilige en betrouwbare terugbetalingen aan de schuldeisers te waarborgen, inclusief technische oplossingen, naleving van financiële regelgeving in elk land, en overleg over terugbetalingsregelingen met de cryptocurrency-exchanges,” aldus de rehabilitatiebeheerder.

Angst onder investeerders

Zoals eerder vermeld, ervaart de cryptomarkt momenteel aanzienlijke volatiliteit als gevolg van het nieuws. Bitcoin handelt momenteel meer dan 5 procent lager dan gisteren. Bitcoin Cash heeft een nog grotere klap gekregen, met een daling van bijna 10 procent ten opzichte van gisteren.

Deze reactie is niet verrassend. Het gaat namelijk om een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin. De wallets van Mt. Gox bevatten meer dan 140.000 BTC met een waarde van bijna $9 miljard.

Eind mei veroorzaakte de exchange ook al volatiliteit in de markt toen Mt. Gox 140 BTC naar een andere wallet verplaatste. Deze actie leidde tot angst dat de exchange was begonnen met de terugbetalingen.

Nu gaan de terugbetalingen daadwerkelijk beginnen. Naar verwachting kan het gehele proces vier maanden duren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten