Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin ‘short squeeze’ niet voorbij, meer stijgingen op komst?

De Bitcoin koers is er op 10 september in geslaagd om zich sterk te houden boven de 21.500 dollar. Enkele optimistische analisten verwachten nu dat de grootste cryptocurrency van de markt dit momentum doorzet en de 23.000 dollar herpakt.

Analisten worden langzaam optimistisch

Tot nu toe is de koers van 21.730 dollar het hoogste punt geweest voor Bitcoin sinds 26 augustus en lijkt het optimisme weer een beetje terug te keren. Ondanks het relatief lage volume in het weekend heeft Bitcoin zich relatief sterk weten te houden. Normaal gesproken zien we in de weekenden juist zwakte, aangezien de dunnere orderboeken Bitcoin dan kwetsbaarder maken voor koersdalingen.

Wat we nu vooral proeven onder de analisten is een gevoel van optimisme, dat ook te maken heeft met de aanstormende Merge van Ethereum die voor komende week op het programma staat. 

Op dinsdag 13 september komt ook de nieuwe Amerikaanse inflatiedata naar buiten en dat belooft voor komende week misschien wel belangrijker te worden dan de Merge. Van de Merge weten we immers redelijk wat we kunnen verwachten, maar de inflatiecijfers zijn een belangrijke factor in het toekomstige beleid van de Federal Reserve.

Short squeeze is niet voorbij

De populaire il Capo of Crypto laat weten dat de zogenaamde short squeeze wat hem betreft nog niet voorbij is. We spreken van een short squeeze als veel short-posities op hetzelfde moment in de problemen komen en om liquidatie te voorkomen Bitcoin moeten kopen. Dat gebeurt op het moment als de koers onverwachts flink stijgt en short-handelaren daarmee extra opwaartse koersdruk veroorzaken. Dat is waarom we Bitcoin vaak omhoog zien exploderen in het geval van een short squeeze en andersom in het geval van een long squeeze.

Op de iets langere termijn heeft il Capo of Crypto minder vertrouwen in Bitcoin, want in de bovenstaande tweet geeft hij aan de kans op een terugval naar de 20.000 dollar op 90 procent te zetten. Voor de korte termijn verwachten hij en andere analisten echter een opleving naar ongeveer 23.000 dollar. Het is dan aan jou om te bepalen of je daar een beetje ‘winst’ neemt of hoopt op verdere stijgingen.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving