Ethereum

Bitcoin staat stil terwijl Ethereum nieuwe records blijft pakken

De prijs van de Bitcoin stond in het weekend stil, maar Ethereum groeide dankzij de Defi boom en ETH 2.0, waardoor er meer gebruikers kwamen.


Nieuwe highs voor Ethereum

De Bitcoin kende een heel rustig weekend. De koers is de afgelopen dagen heen en weer aan het schommelen rond de $19.000 zone. Deze periode van rust komt als goed nieuws voor veel investeerders, na de zenuwslopende 10 dagen van hoogtepunten en plotselinge crashes.

De prijs van Ethereum was de afgelopen dagen ook redelijk stabiel. Echter wist de op een na grootste crypto valuta ter wereld op basis van marktkapitalisatie wel records te vestigen.

De gerealiseerde prijs van Ethereum, een maatstaf voor het aantal coins dat actief wordt gebruikt in tegenstelling tot de opgeslagen of verloren gegane tokens, bereikte hoogtepunten die niet meer zijn gezien sinds begin 2018.

De goede prestaties van de afgelopen maanden hebben geleid tot een enorme toename van het aantal adressen met meer dan 1 ETH. Volgens gegevens die door Glassnode zijn vrijgegeven, zijn er nu meer dan 1 miljoen adressen met meer dan 1 ETH token. Dit aantal is de afgelopen zes maanden met 12% gegroeid.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Defi boom en de komst van ETH 2.0

Hoewel de prijs van Ethereum traditioneel sterk gecorreleerd was met die van de Bitcoin, heeft de recente DeFi hype en de komst van ETH 2.0 veel investeerders naar Ethereum getrokken. Over DeFi gesproken: het aantal individuele adressen dat betrokken is bij gedecentraliseerde financiering, is net iets meer dan 1 miljoen.

Dit aantal, samengesteld door Dune Analytics, is een vertienvoudiging sinds begin 2020. Dit wordt weerspiegeld door de hoeveelheid geld die is opgesloten in DeFi protocollen. Op 1 januari was er voor $700.000 opgeslagen in contracten bij platforms zoals Uniswap. Nu is dit aantal meer dan $15 miljard.

Ook overtrof het transactievolume in november de $40 miljard. Echter is dit aantal nog ver verwijderd van september, toen de volumes dichter bij de $100 miljard kwamen.


Vaccins en IPO’s zullen deze week de markten domineren

Investeerders op de traditionele aandelenmarkten concentreren zich op wat er gaat gebeuren als Pfizer deze week naar Washington gaat om over vaccins te praten.

De FDA komt op 10 december bijeen om te beslissen of het vaccin van Pfizer en partner BioNTech groen licht kan krijgen om zijn vaccin in te zetten. Het ja of nee had niet eerder kunnen komen, want het dodental van het land nadert snel de 300.000. Het geregistreerde aantal gevallen stijgt boven de 15 miljoen.

Terwijl dat gebeurt, zullen twee technische giganten deze week een aanvraag indienen voor IPO’s. Airbnb, dat zijn IPO eerder dit jaar uitstelde omdat COVID het bedrijf schade aandeed, begint op 10 december met de handel op de Nasdaq. Ondertussen gaat voedselbezorgbedrijf DoorDash op weg naar de New York Stock Exchange.

Het is een goed moment voor beide bedrijven om de aandelenmarkt op te gaan. Aangezien beleggers aandelen opslokken in bedrijven waarvan ze denken dat ze in 2021 terugveren (Airbnb) of voortbouwen op hun geweldige prestaties dankzij Covid.